Luister gratis naar onze meditaties op  

Verander je adem, verander je leven

 

Is dit herkenbaar voor jou?

 
  • Je ademt hoog in je lichaam
  • Je zit veel in je hoofd
  • Je bent de verbinding met je lichaam wat kwijt
  • Je kunt lastig inslapen of doorslapen
  • Je bent veel moe en hebt last van spanningsklachten
  • Je merkt een overbelasting, zoals stress, overspannenheid of een burn-out
Dan is een ademcoach sessie wat voor jou!
 

Ben jij toe aan die verandering?


Ben jij op zoek naar een dieper en liefdevoller contact met jezelf? Dan kan ademwerk je daar bij helpen en ben je bij mij op het juiste adres.

 

De adem laat zien waar we zijn vertrokken


De ademhaling is onze basis. Ademhalen is van levensbelang en kunnen we zowel bewust als onbewust doen. De ademhaling vertelt je enorm veel over hoe het daadwerkelijk met je gaat, het laat zien hoe je leeft. Het lichaam liegt daarbij nooit.

Wanneer we iets spannend vinden merk je dat direct aan de ademhaling. Deze zit dan vaak hoog en gaat snel. We kennen het allemaal wel als er net iets spannends is gebeurd. Wanneer we dit vaker ervaren. Bijvoorbeeld door stress en spanning dan werkt dit belemmerend op je ademstroom.

We kiezen er soms, geheel onbewust, voor om niet of minimaal te ademen. Want niet ademen betekent niet alles hoeven voelen. Dat is soms wel even fijn, zeker als voelen iets pijnlijks of moeilijk is geworden. Dan sluiten we ons liever ervoor af. Een systeem dat je onbewust hebt gecreëerd. Wellicht grotendeels om te kunnen 'overleven'.

Waar ons hoofd ons voor de gek kan houden, laat de adem het direct zien


Bij een ademcoach sessie gaan we die diepte onderzoeken. We gaan aan de slag met een thema of intentie, dat wat er op dit moment bij je speelt. Daarin is de verbonden ademhaling de basis. Adem je niet regelmatig door tot ín je buik, dan verhard de buik en gaat die als het ware op slot. Daarmee ook je gevoel en je diepste emoties.

Door het verbonden ademen open je het ademhalingssysteem. Bewust verbonden ademen is een activerende manier van ademen die jouw gehele ademhalingssysteem opent. Het nodigt vastgezette spanning uit om weer te gaan stromen en daarmee te integreren. Je kunt hierbij denken aan fysieke spanning, emoties, herinneringen, overtuigingen en patronen. De adem zorgt voor de verwerking waardoor er op celniveau transformatie plaatsvindt.

Door bewust te kiezen voor een ademcoach sessie en dus een volledige ademhaling nodigen we onszelf volledig uit, zowel de spanning als ontspanning. Jij mag er zijn!

 
 

Iemand met zijn eigen schaduw confronteren, is hem zijn eigen licht laten zien

Carl Gustav Jung
 

Wat zijn de resultaten?

In een ademcoach sessies ga je naar de gebieden toe waar je als het ware bent weggetrokken. Waar geen ruimte voor was drukken we weg. Wat te pijnlijk was willen we niet meer voelen. Niet meer erin ademen is niet meer voelen.

Door er weer in te ademen maak je ruimte. Je wordt door de ademhaling steeds bewuster van je lijf. Wie je bent én wat je gedragspatronen zijn. Door hier weer volledig in te ademen kun jij je lichaam hiervan vrij maken.

Dit zorgt voor een betere gezondheid, meer ontspanning en focus. Het zorgt dat het lichaam zich meer opent. Het creëert ruimte in je lijf, maar bovenal ook in je hoofd. Het stimuleert het zelfherstellend vermogen van je lichaam, waardoor klachten kunnen afnemen.

 

Wij hebben maar één doel

Jou laten ervaren dat je mag stilstaan en gaan voelen. Wat geeft jou energie? Wat wens jij jezelf toe?
Kom bij Puur Marjolein uit je hoofd en in je lijf.

Wij hebben de volle aandacht voor jou!

 

Wat mijn cliënten zeggen

 

"De ademsessie bij Marjolein was erg bijzonder. Ik had al een keer eerder een ademsessie gedaan met een groep, maar deze 1-op-1 sessie ging voor mijn gevoel nog een stukje dieper. Het verschil was dan ook dat we de ademsessie ingingen met een thema. Tijdens de ademsessie kwam er verdriet, maar ook boosheid los. Best bizar om mee te maken. Daarna had ik het gevoel iets los gelaten te hebben. Ik ben zeker van plan dit vaker te doen en te ontdekken welke emoties er nog meer naar boven willen komen."

1-10-2020, Vleuten

 
Laurens

 

"Ik voelde me gelijk op mijn gemak bij Marjolein. In een voorgesprek nam ze alle tijd voor het verkennen van mijn vraag en liet ze me goed landen in mijn eigen lijf. Ze liet me direct naar de spanning toeademen en dat hielp me in het gewaarworden van waar het op dat moment over ging. Ik vond het best spannend, wist niet goed wat ik van een ademsessie kon verwachten, maar werd gerustgesteld. Wat me opviel was de liefdevolle en zachte benadering van Marjolein. Ze heeft een fijne stem die me een gevoel van geborgenheid gaf gedurende de sessie. Ik had het gevoel dat alles er mocht zijn en vond het prachtige ervaring die nog dagenlang heeft doorgewerkt."

15-10-2020, Leidsche Rijn

 
Sandra

 

"Ik was wat somber, was mijn enthousiasme een beetje kwijt en had in sommige situaties moeite om mezelf te zijn. Ik ga met Marjolein een ademsessie doen om hiermee aan de slag te gaan. Ik ga comfortabel liggen. We praten dan over de dingen waarmee ik zit en ondertussen vertelt Marjolein me hoe te ademen. Ik adem volgens haar instructies. Ik merk dat rustig diep ademen niet alleen ontspannend is maar kan ook heel intens kan zijn. Mijn hoofd wordt rustig en mijn lichaam ontspant gedeeltelijk maar verkrampt tegelijkertijd ook even, die kramp gaat vanzelf weer weg. Dit alles onder fijne begeleiding van Marjolein. Als de ademsessie erop zit voel ik me enthousiaster en zelfverzekerder dan ik me lange tijd heb gevoeld. Bedankt Marjolein! Je blijft me positief verrassen."

1-11-2020, Utrecht

 
Maarten

 

Welke elementen bevat een ademsessie?

Een ademsessie bestaat uit een coachingsgesprek, actief verbonden ademen fase en een ontspannende fase. Tijdens de sessie maak ik een ademanalyse en help ik je om de adem steeds verder te openen.
 

Hoeveel ademsessies zijn er nodig?

Hoeveel ademcoach sessies je nodig hebt, verschilt per persoon. We plannen bij start direct 3 ademcoach sessies in, zodat je goed kunt ervaren of dit passend is voor jou. Vaak merk ik dat na 6 ademcoach sessies een natuurlijke verandering in het adempatroon zichtbaar is. Je kunt hiervoor losse ademcoach sessies boeken of een pakket afnemen.

Is het te combineren met coach of psycholoog?

Een ademsessie is goed te combineren met een andere coach of psycholoog. Dit kan juist aanvullend en versterkend werken. In mijn praktijk werken we ook samen met een aantal psychologen.

Een afspraak maken

Ben jij toe aan een diepere verbinding met jezelf? Toename van energie en verlichting van spanningsklachten? Of wil jij meer vreugde ervaren? Maak dan nu een afspraak.

Ik ben aangesloten bij CAT. Hierdoor komen mijn behandelingen in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding, wanneer je aanvullend bent verzekerd.


 

Afspraak maken