Is dit herkenbaar voor jou?

 
  • Je bent constant moe
  • Je hoofd loopt over van de constante gedachtes
  • Drukte of herrie is niet te verdragen
  • Je voelt je emotioneel labiel of gejaagd
  • Je hebt soms het gevoel dat jij je lichaam niet goed voelt
  • Deze klachten duren al een paar maanden en je hebt er nu echt genoeg van
Dan heb ongetwijfeld te maken met overspannenheid of burn-out klachten!
 

Ben je helemaal klaar met deze stressklachten?

En ben je op zoek naar een liefdevolle, ontspannende en effectieve therapie die je hierbij kan helpen? Dan ben je bij mij op het juiste adres.

 

Mijn doel

Puur Marjolein heb ik opgestart met als doel jou te kunnen helpen bij het herstellen van een burn-out. Verschillende cliënten gingen je al voor en hadden al na drie sessies een halvering van de klachten!

Waarom ik je kan helpen?

In 2013 krijg ik zelf een burn-out. Niet zomaar een burn-out. Nee, een hele heftige. Paniekaanvallen, angsten en pleinvrees kwamen allemaal langs. "Dit overkomt mij toch niet!?" was een gedachten die constant langskwam. Ik zag het totaal niet aankomen. Achteraf gezien bleken de signalen al lang aanwezig te zijn, maar omdat ik de verbinding met mijn gevoel was kwijtgeraakt, gingen de signalen aan me voorbij.

Ik was in alle valkuilen getrapt. Het resultaat was een opgebrande ik. Te lang was ik over mijn grenzen gegaan en wist ik niet goed waar mijn passie lag. Ook had ik net een break-up achter de rug en werkte ik in een slechte bedrijfscultuur met een veel te hoge werkdruk. Kortom, een recept die alleen maar kan leiden tot een burn-out.

Het accepteren van het hebben van een burn-out was misschien wel het allermoeilijkste. Ook het accepteren van het niet hebben van een einddatum van mijn burn-out was een lastige. Want ik ben een dame die graag controle houdt, dus ook dit wilde ik kunnen plannen. Helaas! Zo werkt het niet.

Mijn herstel duurde uiteindelijk maar liefst 1,5 jaar. Ik heb enorm hard aan mezelf gewerkt in die tijd. Ik ben gezonder en bewuster gaan leven en besloot mijn dromen achterna te gaan, in plaats van me laten leiden door mijn angsten. Onder het motto; “je zult nooit veel bereiken, tenzij je moedig genoeg bent om het te proberen”.

Ik ben me gaan verdiepen in yoga, massage, meditatie, mindfulness en zelfzorg. Ik heb allerlei cursussen en opleidingen gevolgd en heb ontzettend veel boeken gelezen, onder andere van mijn grote inspirator Brené Brown.

Al deze facetten heb ik gebundeld. Dat maakt dat mijn lichaamsgerichte therapie erg succesvol is bij mensen met burn-out klachten. Als ervaringsdeskundige weet ik welke obstakels je tegenkomt, maar weet ik ook hoe je als herboren kunt herstellen van een burn-out. Dat heeft mijn burn-out in ieder geval bij mij teweeg gebracht en dat gun ik jou ook!

 

Mijn burn-out heeft me dichterbij mijn gevoel en mezelf gebracht.

Daarom besloot ik in 2017 mijn eigen praktijk te starten met de naam Puur Marjolein.

Had ik lichaamsgerichte therapie maar eerder ontdekt

Tijdens het begin van mijn herstel was ik voornamelijk met mijn hoofd bezig. Wekelijks praten met de psycholoog. Hoewel dat heel prettig was, leek ik toch vaak terug te vallen. Want hoe goed mijn hoofd ook begreep waarom ik in een burn-out terecht was gekomen, mijn gevoel leek hier nog steeds niets mee opgeschoten te zijn.

Helaas wist ik toen nog niet dat het ook belangrijk was om aan andere zaken te werken. Uit onderzoek is gebleken dat alleen door een mentale behandeling, bijvoorbeeld door een coach of psycholoog, een burn-out lastiger te behandelen is. Wat bij een burn-out behandeling nodig is, is dat er zowel wordt gewerkt aan fysieke, mentale en emotionele aspecten.

Dit is waar lichaamsgerichte therapie om de hoek komt kijken. Als ik had geweten dat het bestond, dan had ik op dag één van mijn burn-out al direct een afspraak gemaakt. Want hier zijn erg mooie resultaten mee te behalen. Lichaamsgerichte therapie is heel goed te combineren met een coach of psycholoog. Het versterkt elkaar juist! Bovendien geloof ik in de combinatie van een cognitieve aanpak met daarbij aandacht voor lichaam en geest.

 

Herboren uit je burn-out, is wat ik jou ook gun.

Het is weer mogelijk om te gaan werken, om met energie wakker te worden en te genieten van het leven.

 
 

Wat zijn de resultaten?

Met lichaamsgerichte therapie bied ik je een behandeling aan die de gehele burn-out aanpakt. Bij mij ga je terug naar het begin, de basis. Van daaruit ga je weer opbouwen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat je alleen dan het beste resultaat kunt behalen.

Dat je kijkt naar een burn-out behandeling als deze, is al een hele krachtige stap. Je merkt dat het herstel ontzettend traag gaat. Je had wellicht verwacht nu al meer te zijn opgekrabbeld.

De meeste van mijn cliënten zaten ook al te lang in een burn-out, of waren bijna herstelt en kregen weer een terugval. Veelal merken mijn cliënten na drie sessies dat hun stress is gehalveerd!

 

Wij hebben maar één doel

Jou laten ervaren dat je mag stilstaan en gaan voelen. Wat geeft jou energie? Wat wens jij jezelf toe?
Kom bij Puur Marjolein uit je hoofd en in je lijf.

Wij hebben de volle aandacht voor jou!

 

Wat mijn cliënten zeggen

 

"Ik kwam bij Marjolein in een burn-out situatie. We zijn een behandeltraject in gegaan. Wat een haptonoom mij niet heeft kunnen brengen, kon lichaamsgerichte therapie wel. Voelen deed ik met mijn hoofd. Ik weet nu waar ik mee aan het werk kan. Ikzie jou als een fijne therapeute, die warmte uitstraalt en een veilige omgeving creëert."

 
Lindy

 

"Lieve Marjolein, ik heb bij jou 10 therapeutische behandelingen gehad. Het waren pure ervaringen, pure verwennerij. Elke keer wist je mij weer te verrassen met je bevindingen en wist je heel mooi uit te leggen hoe de belevenissen van een week waren terug te herleiden naar de lichamelijke uitingen. Ik stond versteld en was onder de indruk. Ik kan iedereen Marjolein aanraden. Gewoon doen, als je maar een beetje om jezelf geeft."

 
Angelique

 

"Ik kwam bij Marjolein toen ik in een burn-out zat. Ik heb geleerd te ontspannen en mijn hoofd werd lichter. Hierdoor kwam ik uit het continue denkproces. Al na drie behandelingen was ik een stuk energieker dan daarvoor. Marjolein werkt respectvol, rustig en met liefde de behandelingen door. We zijn een behandeltraject in gegaan en ben nu klaar. Ik ga er zeker nog een keer terug. Topper!"

 
Anja

 

"Marjolein heeft mij kennis laten maken met mijn eigen gevoel, mij geholpen te luisteren naar mijn gevoel, deze te begrijpen en soms zelfs te verklaren. Door haar behandelingen ben ik veel meer in balans gekomen en heb ik hier dagelijks nog veel profijt aan. Lieve Marjolein, heel veel dank voor alles!"

 
Hilary

 

Wat kun jij verwachten?

We gaan kijken naar de oorzaken van je burn-out. Soms betekent dit dat je wat stappen terug zet om daarna weer met twee stappen vooruit te kunnen. Ik leer je om je lijf weer te ontspannen, zodat het weer reserves op kan bouwen. Daarbij werk ik heel sterk met de ademhaling. Dit is de basis en zorgt ervoor dat je zenuwstelsel weer tot rust komt.

Ik ben ervan overtuigd dat wanneer de volgende drie gebieden aangepakt worden er een spoedig herstel mogelijk is bij een burn-out.

  • Je wordt mentaal weer fit door (coaching) gesprekken. Ik nodig je uit om je verhaal te doen en een verbinding te maken met je gevoelens. Het is geen probleem als je (al) een coach, psycholoog of psychotherapeut ernaast hebt.
  • Daarnaast werken we aan de lichamelijke stressklachten door lichaamswerk en massage.
  • Je krijgt ondersteunende oefeningen mee, waardoor je emotioneel weer in balans kom. Je kunt hierbij denken aan mindfulness en meditatie oefeningen. Het is niet erg als je hier nog nooit iets mee hebt gedaan.

Als erkend natuurgeneeskundige therapeut, maar ook als ervaringsdeskundige vanwege mijn eigen burn-out, kan ik mij uitstekend inleven in jouw proces. Samen benaderen wij jouw burn-out niet als een tegenslag of zwakte, maar juist als een moment om veel over jezelf te leren en stappen vooruit te blijven zetten richting een fijne verbinding met je ware zelf.

Een afspraak maken

Ben jij toe aan een boost bij het herstel van je burn-out? Of sta je aan het begin en weet je niet hoe je kunt ontspannen of die continue stroom van gedachtes stil kunt krijgen? Maak dan nu een afspraak via deze pagina.

Ik ben aangesloten bij CAT. Hierdoor komen mijn behandelingen in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding, wanneer je aanvullend bent verzekerd.