Cursus Thaise Yoga Massage

Wil jij je vrienden en familie leren masseren of ben je al masseur en wil jij jezelf verder specialiseren? Leer de eeuwenoude Thai yoga massage via hét opleidingsinstituut voor Thaise yoga massage in Nederland; Thai Dee.

Hier ben ik docent en zie ik je graag terug tijdens een van de cursussen!

HOE HET ALLEMAAL BEGON

Traditionele Thaise massage kent een lange geschiedenis van therapeutische genezing. Het is een vorm van lichaamswerk die al meer dan 2.500 jaar in Thailand wordt toegepast. De oorsprong ligt verbazend genoeg, niet in Thailand, maar in India.

Door het kruispunt van vele handels- en migratiewegen in Thailand onderhielden de Thai vooral contact met China en India. Dit vind je in de Thaise cultuur terug en dus ook in de massage. Thaise yoga massage is daarom ook een combinatie van Chinese acupressuur en Indiase yoga.

Thaise yoga masage is dus met recht één van ‘s werelds oudste geneesmethoden. De Thaise mensen zagen ziekte als onbalans in het lichaam of de geest en ze zochten hulp bij de lokale tempel. Zij werden daar behandeld met de 4 elementen van de traditionele geneeskunst: voedingsondersteuning, kruiden, spirituele ondersteuning en massage. 

HUIDIGE GENEESKUNST

De massage en uitoefenen van het beroep is nu niet meer beperkt tot de tempelomgeving. De Thaise massage wordt nu overal in Thailand beoefend, in ziekenhuizen, op massagescholen, in hotels en op het strand. Deze oude massage wordt ook wel omschreven als een gift voor het lichaam, de geest (spiritueel) en het gevoel. Het is een manier om:

✓ Ziekte te verhinderen
✓ Blokkades op te heffen
✓ Flexibiliteit te verhogen

De massage is bij uitstek geschikt voor mensen met stress-gerelateerde en kan helpen tegen allerlei westerse ziektes, die vaak het gevolg zijn van ons vele zitten en een stressvol bestaan. Zoals bijvoorbeeld rug,-schouder,- en nekblessures. Met de Thaise yogamassage kun je deze klachten verminderen of voorkomen.

Thaise yoga massage vitaliseert, zorgt voor een diepe ontspanning, stimuleert je energieniveau en helpt je meer in balans te komen. Daarom is het ook een massage met enorm veel gezondheidsvoordelen.

WAT GEBEURT ER BIJ EEN THAISE YOGA MASSAGE?

De Thaise yoga massage is een investering in je gehele lichaam. Je botten en gewrichten worden sterker, spieren worden soepel gemaakt, je zenuwbanen (oftewel energiebanen) geactiveerd en jijzelf wordt daardoor meer in balans gebracht.

Thaise yoga massage bestaat uit een combinatie van:

Chinese acupressuur op de meridianen
Yoga strekkingen vanuit India
Klassieke westerse (sport)massage op de spieren, botten en gewrichten
 Mindfulness (meditatie)

Meditatie verstilt, acupressuur en yoga zetten in beweging. Dit alles zorgt voor een positief effect voor lichaam en geest.

WAT HEB JE NODIG BIJ DE MASSAGE?

Tijdens de Thaise yoga massage is het belangrijk dat je makkelijke, ontspannende of sportkleding draagt. Omdat de massage over je kleding plaatsvindt, is het prettig dat het materiaal fijn aanvoelt en het niet te strak zit.

Tijdens de massage zal de bloeddruk dalen, waardoor je het wat kouder kunt krijgen. Zorg er dus voor dat je daar op gekleed bent. Denk aan een lange broek en een shirt met lange mouwen.

Verder zijn er voldoende dekentjes, hangt er een fijne geur door middel van wierook en staat er rustgevende muziek die bijdragen bij een algehele ontspanning. Tijdens de massage wordt er gewerkt op een goede ondergrond, namelijk een originele Thaise massagemat.

WAT KUN JE DEZE DAG VERWACHTEN?

In onze eendaagse introductiecursussen leer je een eenvoudige Thaise massage geven. In totaal zijn er drie verschillende cursussen: Thaise massage in rugligging, buikligging en zijligging.

Tijdens onze Thaise massage cursussen is er aandacht voor:

  • Een goede lichaamsergonomie en de juiste flow;
  • Massagetechnieken met de handen, voeten of ellebogen;
  • Vloeiende overgangen van de ene naar de andere positie;
  • Metta (liefdevolle aandacht) en mindfulness als basis voor de massage.

Na afloop ben je in staat om in huiselijke sfeer een ontspannende Thaise yogamassage te geven van een half uur. Er zijn drie verschillende eendaagse massage cursussen. Ze kunnen los of naast elkaar worden gevolgd.

DOCENT MARJOLEIN

Marjolein wil mensen inspirerenstil laten staan en bij hun gevoel terug laten komen. In de huidige maatschappij is stilstaan en liefdevolle aandacht nóg belangrijker geworden. Haar missie is om mensen wat meer stil te laten staan.

Zij gelooft dat wanneer mensen stilstaan, weer in contact kunnen komen met hun gevoel en lichaam. Dat zij daarbij een steentje bij kan dragen is een zeer waardevolle taak. Zij heeft het voorrecht om anderen gezonder én gelukkiger te maken.

AANMELDEN

Ben je enthousiast geworden, toe aan een inspirerende dag met volop tijd voor jezelf? Lijkt het je leuk om een dagje uit te plannen samen met je partner of vriend(in)? Dan wil je dit boeken.

De kosten voor de cursus zijn 125 euro per persoon. Er is een minimaal aantal deelnemers van 4 personen en maximaal 10 personen. Wees er daarom snel bij!

De cursussen worden gegeven via Thai Dee. Alle docenten van Thai Dee zijn opgeleid door hét opleidingsinstituut. Door hun kennis en ervaring, zijn zij specialist binnen hun vakgebied en hebben veel liefde en passie voor hun vak.

Aanmelden en beschikbare data bekijken kun je via deze link:

Aanmelden voor de cursus Thaise yoga massage

LOCATIE

De Workshop wordt gegeven bij Heart Yoga:
Van der Mondestraat 107
3515 BD Utrecht

Interesse in een massage? Bekijk dan het volledige aanbod of maak een afspraak in Utrecht of Vleuten via het online reserveringssysteem.