Kennismaken

Kennismaken

Wat is Puur Marjolein?

Missie

Puur Marjolein is een praktijk in Utrecht (Vleuten) voor lichaamsgerichte therapie, coaching en Thaise yoga massage.

We beginnen steeds meer in te zien dat ons lichaam en onze geest naast de dagelijkse inspanningen en drukte ook verlangen naar ontspanning en rust. We zijn zoekende naar een goede balans.

Puur Marjolein biedt jou deze plek, het is een praktijk waar coaching én massage wordt gecombineerd. Door deze combinatie kan het lichaam zich meer openen.

Onze missie is om mensen wat meer stil te laten staan. Wij geloven dat wanneer mensen stilstaan ze weer in contact kunnen komen met hun lichaam en gevoel. Puur Marjolein is gevestigd in de Zorgpoort Vleuterweide, een plek waar reguliere en complementaire zorg gevestigd is. Puur Marjolein is toegankelijk voor een breed publiek, met fijne openingstijden en vriendelijke prijzen.

Behandelingen

Lichaamsgerichte therapie gaat over gevoelens en contact daarmee maken. We zijn geneigd ons te richten op wat ons verstand vertelt, maar het lichaam liegt daarbij nooit. De Thaise yoga massage is een investering in het gehele lichaam en zet het zelf genezend vermogen aan. Daarom is dit ook een belangrijk onderdeel in de lichaamsgerichte therapie.

In de Thaise yoga massage wordt de brug gelegd tussen de authentieke Thaise massage therapie en moderne westerse kennis, kunde en filosofieën. Acupressuur, oosterse meridiaan leer en de westerse pathologie. De massages worden op maat en met aandacht voor jou wensen gegeven. Dit alles vanuit een holistische basis. Deze combinatie is een prachtige manier om verandering in gang te brengen.

Marjolein: Natuurgeneeskundig therapeut | Thaise yoga massagedocent

2019: Erkend Natuurgeneeskundig Therapeut Level 5, CAT
2019: Reflexzonetherapie
2019: HBO Thaise yoga massagetherapeut, Thai Dee
2018: Erkend (Paramedisch) Natuurgeneeskundig Therapeut, BATC
2018: Medische basiskennis, Con Amore
2017: Thaise yoga massage docent bij Thai Dee
2017: Traditional Thai Massage & Yoga cursus, Loi Kroh (Thailand)
2016: Thaise stoelmassage cursus, Thai Dee
2016: Thaise yoga massage preventief masseur, Thai Dee
2014: Mindfulness cursus

Wie ben ik?

Ik zal me even voorstellen. Ik ben Marjolein Burgers, geboren in september 1984, van origine een Brabantse maar al een aantal jaar met heel veel plezier woonachtig in (omgeving) Utrecht.

Het lichaam is een wondere wereld, daar wilde ik meer van weten. Ik volgde een vier-jarige studie tot natuurgeneeskundig therapeut. In 2017 opende ik mijn eigen praktijk in Utrecht/Vleuten.

Mijn doel is om via mijn praktijk alle mooie dingen die ik leer te delen, je wat meer bewust te maken en met mijn therapeutische massages je wat meer oprechte en liefdevolle aandacht te geven.

Hoe het allemaal begon

Door een samenloop van gebeurtenissen kwam ik in 2013 in een burn-out terecht. Even voelde ik me totaal geknakt, maar al snel realiseerde ik me dat het een kans was om mezelf verder te ontplooien. Ik leerde in deze tijd ontzettend veel over mezelf. Ik voelde heel duidelijk waar ik energie van kreeg en wat me energie kostte. Het leerde me keuzes te maken die beter bij me passen. Deze ‘break-down’ heeft me heel duidelijk op mijn huidige spoor gezet.

Als jong meisje was ik namelijk altijd al mijn familie aan het masseren. Ik wist dat ik hier mijn hart lag en daar graag iets mee wilde doen. Ik had nooit eerder het vertrouwen dat ik hier ook professioneel wat mee kon doen. Totdat ik in aanraking kwam met de opleiding tot Natuurgeneeskundig Therapeut bij Thai Dee.

Je zult nooit veel bereiken, tenzij je moedig genoeg bent om het te proberen.

Mijn eigen praktijk

Ik kreeg het vertrouwen en wist dat dit de omslag voor de toekomst voor mij zou zijn. Ik startte met de opleiding bij Thai Dee en ging mezelf hierin verder specialiseren en professionaliseren.

In 2017 sprong ik mijn droom achterna! Met als resultaat mijn eigen praktijk Puur Marjolein.

Al mijn inspiratie stop ik in mijn praktijk. Ik blijf nog steeds heel goed voelen en alles wat ik geleerd heb wil ik graag met je delen. Ik wil je graag in je kracht zetten, zorgen dat je meer rust ervaart, zelfvertrouwen en bewegingsvrijheid krijgt.

Binnen mijn praktijk doe ik uitsluitend de therapeutische en klachtgerichte behandelingen. Ik richt me vooral op mensen met psychosomatische klachten, stress-gerelateerde klachten of burn-out. Ik geloof dat wanneer mensen stilstaan ze weer in contact kunnen komen met hun lichaam en gevoel. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Dennis: Thaise yoga masseur

2020: HBO Thaise yoga massagetherapeut, Thai Dee
2018: Thaise yoga massage preventief masseur, Thai Dee

Wie is Dennis?

Wat een feest om te mogen bijdragen aan een diepe ontspanning van een ander! Dat blije gevoel krijg ik elke keer als ik iemand een Thaise ontspanningsmassage heb mogen geven. En ik vind het zo gaaf dat ik dat mag doen bij Puur Marjolein!

Mijn naam is Dennis Ketel (40) en ik woon met mijn man in Utrecht. Ik ben een echte Azië-fan en heb al veel landen bezocht, maar Thailand blijft mijn favoriet. Verder ben ik vaak op de (Ashtanga) yogamat te vinden en verdiep ik me graag in Zijnsoriëntatie.

Ik ben in 2009 in aanraking gekomen met Thaise Yoga massage tijdens mijn eerste trip in Thailand. Ik vond het een geweldige ervaring, ik was zo ontspannen in lichaam en geest! Zoiets had ik nog niet eerder meegemaakt. In 2017 ben ik de 1-jarige opleiding bij Thai Dee gestart als preventief masseur en heb vorig jaar mijn diploma behaald.

Vanaf juni 2019 ben ik op donderdagavond, vrijdagavond en zaterdagochtend beschikbaar voor Thaise ontspanningsmassages in de praktijk van Puur Marjolein.

Zie ik je binnenkort op de mat? Ik kijk er naar uit.

Afspraak maken
Inline