Lichamelijke klachten zijn een uitdrukking van wat er van binnen in je leeft


 
Het is niet je hoofd die vertelt, maar je lichaam. Stress en emoties zitten meestal niet in je hoofd. Ze zijn vooral opgeslagen in je lijf. Massagetherapie is een combinatie van voelen, ervaren, luisteren en begrijpen van je lichaam. Alle antwoorden liggen in jou. Laten we samen luisteren.

Je lichaam is ontzettend eerlijk. Het geeft je precies aan hoe het werkelijk met je gaat op dit moment. Niet altijd fijn, maar wel heel puur. Bewust en onbewust zijn er allerlei emoties opgeslagen in je lichaam. Vooral als er dingen hebben gespeeld die spannend, heftig, of traumatisch waren.

Vanaf onze geboorte is de huid ons belangrijkste én gevoeligste orgaan. Van alle zintuiglijke vermogens komt de tastzin als eerst tot ontwikkeling. Het laat ons de wereld om ons heen voelen, waarnemen en ontdekken. Daarbij speelt het een zeer belangrijke rol bij het bindingsproces. De behoefte aan lichamelijk contact is voor een baby dan ook essentieel. Om deze ontwikkeling te stimuleren is het belangrijk dat we de huid voeden door middel van liefdevolle aanraking.

Wat voor een baby zo essentieel is, is voor volwassenen minstens zo belangrijk! Zeker in een tijd waarin er zoveel van ons gevraagd wordt, we van alles 'moeten' en we niet meer de tijd en prioriteit nemen om even wat aandacht voor onszelf te hebben.

En zeg nou zelf, wanneer we lekker in ons vel zitten zijn we toch een veel leuker en liever mens voor onszelf en ook voor de mensen om ons heen. Daarbij houden we dan nog genoeg energie over om nog meer leuke dingen te kunnen ondernemen.

 

Alle antwoorden liggen in jou. Laten we samen luisteren!

 

Wat is massagetherapie?


 
Bij massagetherapie gaan we ervan uit dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. We zijn geneigd ons te richten op wat ons verstand vertelt, maar het lichaam liegt daarbij nooit.

Massagetherapie gaat verder dan een ontspanningsmassage. Je gaat onderzoeken wat de signalen van je lichaam jou willen vertellen. Dit doe je vooral door te voelen. Zo leer je de taal van je lichaam beter te verstaan en maak je op een dieper niveau contact met jezelf. Dat biedt ruimte voor zelfreflectie, bewustwording en herstel.

Juist het lichaam is van fundamentele betekenis. We slaan hier belangrijke informatie op die we soms nog onbewust met ons mee kunnen dragen.

Tijdens een sessie hebben wij de volledige aandacht voor je klachten, pijn en blokkades. Er kunnen verschillende dingen aan bod komen. We kijken daarbij naar je lichaamshouding, blokkades, ademhaling en de onderliggende oorzaken van zowel fysieke als mentale klachten.

Tijdens de behandeling wordt er gewerkt met de vijf natuurgerichte principes en gekeken naar; energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en psyche.

Na drie sessies dient er al een zichtbare of voelbare verandering aanwezig te zijn.

 

Bij welke klachten kan massagetherapie je helpen?

Massagetherapie kan ingezet worden bij de behandeling van veel verschillende klachten. Wij zien ziekte en lichamelijke klachten als de vraag van je lichaam om aandacht. Je wordt uitgenodigd tot zelfonderzoek en bewustwording, waardoor genezing mogelijk wordt. Hieronder volgen enkele voorbeelden waar het bij kan helpen:

  • Lichamelijke klachten, zoals bijvoorbeeld nek-, schouder- en rugklachten
  • Lichamelijke klachten, zoals bijvoorbeeld hoofdpijn, tennisarm, migraine, RSI
  • Overbelasting, zoals stress, overspannenheid of een burn-out
  • Emotionele, mentale of fysieke spanning
  • Klachten in energiebalans, zoals vermoeidheidsklachten of een depressie
Massagetherapie is niet alleen goed bij bestaande klachten, maar kan ook dienen als een preventief middel.

De basis is de Thaise yoga massage

De basis van deze massagetherapie is de Thaise yoga massage. We hebben hiervoor gekozen omdat deze vorm van massage een ware investering is in je gehele lichaam. Westerse en oosterse technieken worden met elkaar gecombineerd waardoor je het beste van beide werelden ervaart in één massage.

Je botten en gewrichten worden sterker, spieren worden soepel gemaakt, je zenuwbanen (oftewel energiebanen) geactiveerd en jijzelf wordt daardoor meer in balans gebracht.

Thaise yoga massage bestaat uit een combinatie van:

  • Chinese acupressuur op de meridianen
  • Yoga strekkingen vanuit India
  • Klassieke westerse (sport)massage op de spieren, botten en gewrichten
  • Mindfulness (meditatie)

Meditatie verstilt, acupressuur en yoga zetten in beweging. Dit alles zorgt voor een positief effect voor lichaam en geest.

Het aanraken

Persoonlijke aandacht en een holistische benadering staan hoog in het vaandel bij de Thaise yoga massage. Daarbij is aanraken met liefdevolle aandacht, oftewel Metta, een belangrijk kernpunt.

Een beoefenaar van de Thaise massage gebruikt handen, vingers, ellebogen, voeten en knieën om de verschillende drukpunten op het lichaam te behandelen. Verborgen blokkades kunnen via die aanraking worden opgespoord. Je kan de Thaise massage zien als het doen van yoga oefeningen, zonder dat je je er zelf voor in hoeft te spannen, waarbij je tegelijkertijd een acupressuur en massage behandeling krijgt.

 

Wat holistische massagetherapie in Utrecht voor jou kan betekenen?

Dit is waar we mee gaan werken
 

Wij hebben maar één doel

Jou laten ervaren dat je mag stilstaan en gaan voelen. Wat geeft jou energie? Wat wens jij jezelf toe?
Kom bij Puur Marjolein uit je hoofd en in je lijf.

Wij hebben de volle aandacht voor jou!

 

We doen het samen

Massagetherapie is altijd een vorm van samenwerking. Je hebt gekozen om aan jezelf te werken, dus dat betekent dan ook dat je actief meewerkt.

Naast het werk wat we doen tijdens de behandeling, krijg je in sommige gevallen ook oefeningen mee naar huis. Zo kan je ook buiten de massagetherapie om, je eigen proces ondersteunen.


 

Dit vinden anderen van massagetherapie

 
"De combinatie van meditatie, drukpuntmassage en rek- en strekoefeningen geven voor nog dagen daarna een gevoel van openheid, loslaten en geestelijke weerbaarheid.

Dennis stelt vragen die je verder helpen en luistert goed naar wat je te zeggen hebt. Zowel de klachten van mijn schouders, nek en rug, als mijn knieën en bovenbenen zijn enorm afgenomen. Over het geheel is mijn geestelijke en lichamelijke weerbaarheid significant verbeterd. Ik heb grote waardering voor zijn expertise en zijn motivatie om je te helpen."

Fedor (Utrecht)