Puur Marjolein valt onder de wet WKKGZ en blijft daarom open tijdens de lockdown

Luister gratis naar onze meditaties op  

 


Hoi

Ik ben Marieke

Thaise yoga masseur

 

Mijn naam Marieke van Andel (1986). Ik groeide op in een dorp aan de Merwede, studeerde in Utrecht en reisde veel en ver. Sinds een jaar woon ik in Nieuwegein.

In 2015 maakte ik kennis met acroyoga. Na een intensieve training was er tijd voor ontspanning met Thaise Yogamassage. Ik wist niet wat ik meemaakte, wat een heerlijkheid! Waarom had ik dit niet véél eerder ontdekt? Dat zowel het geven als het ontvangen mij zoveel plezier deden, verbaasde me. In de jaren daarop volgde ik losse workshops, tot ik in 2021 besloot om deze kunstvorm serieus te omarmen. Ik startte de opleiding Thaise Yogamassage bij Thai Dee.

Het duurde jaren voor ik besefte dat mijn lichaam een fantastische tool is die ik liefdevol mag onderhouden. Terwijl ik dingen rationeel probeerde te verklaren en 'verstandige' keuzes maakte, kwamen er lessen op mijn pad die met logica niet op te lossen waren. Ik leerde meer over mijzelf, mijn intuïtie en de kracht van mijn lichaam. In Indonesië kreeg ik mijn eerste 'inwijding' in energetisch werk. Dat bleek veel meer dan op een kussen mediteren. Verbinding met de aarde, bewuste ademhaling, beweging, stemwerk... Dit ging verder dan het brein; ik zette mijn hele lijf in.

Het werd me steeds helderder: mijn lichaam is mijn belangrijkste bron van wijsheid, kracht en plezier. Die realisatie zorgde voor een verandering in mijn leven. In plaats van 'doen wat hoort' ging ik steeds meer leven vanuit mezelf. Wat wil ik? Wat is goed voor mij? Waar krijg ik energie van? Nog steeds is mijn lichaam het belangrijkste uitgangspunt bij het beantwoorden van deze vragen. En ik weet zeker: dit geldt voor ieder mens.

Daarom geef ik, naast Thaise Yogamassage bij Puur Marjolein, ook reiki healings en 1:1 coachingstrajecten. In alles wat ik doe laat ik je 'in gesprek' gaan met je lichaam. Zo kun je leren luisteren naar wat jouw lichaam vertelt en jouw relatie met je wijze lijf steeds voeden.

Inmiddels weet ik trouwens precies waarom het geven van een massage mij zoveel voldoening brengt. Ik ben dan volledig in verbinding met mijn krachtige energie, en via mijn handen activeer ik die energie ook in jou. Als je leeft vanuit die innerlijke kracht, wordt alles leuker én makkelijker :)

Kom je dit binnenkort ervaren? Ik ontmoet je graag op de mat!

Met liefs Marieke

 
 

Curriculum Vitae

Werkervaring en erkenningen

2021: Thaise yoga masseur bij Puur Marjolein

Opleidingen en cursussen

2024: HBO Thaise yoga massagetherapeut, Thai Dee
2022: Thaise yoga massage preventief masseur, Thai Dee
2021: Reiki 1 & 2 Usui System of Natural Healing, Natural Flow Coaching
2019: Jaaropleiding Natuurcoaching, Innersteps
 
 

Wat anderen zeggen over ons

 • Rosanne, Inkomensconsulent
  Heerlijke massage gekregen van Marieke.
  Rosanne, Inkomensconsulent
  Vleuten | mei 2022
 • Melanie, leescoach
  Marjolein neemt echt de tijd om te onderzoeken waar de knelpunten zitten. Hele fijne ademsessies gehad.
  Melanie, leescoach
  Vleuten | april 2022
 • George, facilitair medewerker
  Wat mij aanspreekt is dat ze de tijd voor je nemen, naar je luisteren en daarop de massage afstemmen om je weer beter te voelen. Dennis werkt heel precies om de knopen in mijn lichaam aan te pakken.
  George, facilitair medewerker
  De Meern | maart 2022
 • Maarten, informatie analist
  Afgelopen maanden een vijftal ademtherapie sessies gehad bij Marjolein. Deze sessies hebben mij enorm geholpen in het leren omgaan met moeilijke momenten, het onder controle krijgen van mijzelf op die momenten en het verminderen van de spanning in mijn lichaam. Vakvrouw die naar je luistert, de tijd neemt en je direct een goed gevoel geeft.
  Maarten, informatie analist
  Vleuten | maart 2022
 • K., advocaat
  Alhoewel ik aanvankelijk niet goed wist wat te verwachten van lichaamsgerichte therapie, heb ik bij Marjolein grote stappen gezet in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik heb alle sessies stuk voor stuk als zeer waardevol ervaren. Een cadeautje aan mijzelf. Marjolein is uiterst professioneel. In een veilige en prettige sfeer begeleidt zij je in een innerlijke proces, om van daaruit wezenlijke verandering in gang te zetten.
  K., advocaat
  Vleuten | maart 2022
 • Warda, consultant
  In 2018 kwam ik via Google de website van Puur Marjolein tegen en vond het direct passen. Ik was opgelucht na mijn eerste ervaring en zo blij dat ik de stap had gezet! Wat je op de website leest komt overeen met de praktijk. De afgelopen jaren ben ik verschillende trajecten bij Puur Marjolein aangegaan en hebben we samen gekeken wat mijn lichamelijke en emotionele klachten waren. Wat ik heel mooi vind is dat er verder gekeken wordt, namelijk waar de klachten vandaan komen. Elke keer kwam ik weer een stukje dichterbij mezelf. Ik heb geleerd om naar mijn lichaam te luisteren en goed voor mijzelf te zorgen. Ik kon echt mezelf zijn bij Marjolein. Ik vind haar vriendelijk, warm en respectvol. Ik heb mij altijd heel veilig gevoeld tijdens de behandeling, daar hecht ik namelijk heel veel waarde aan!
  Warda, consultant
  Utrecht | januari 2022
 • Karin, coach en trainer
  Zelf werk ik vanuit een lichaamsgerichte aanpak en was op zoek naar iemand met kennis van zaken met wie ik aan mijn eigen ontwikkelpunten kon werken. Na eerdere goede ervaringen met Marjolein heb ik opnieuw contact gezocht met deze praktijk en kwam bij Dennis terecht. Vanuit de vraag die ik stelde zijn we samen onderzoekend aan het werk gegaan. Naast zijn open en prettige aanwezigheid heeft Dennis de gave om goed aan te voelen wat er nodig is in het moment en zijn intuïtie daarin te volgen. Hij weet letterlijk en figuurlijk de vinger op de zere plek te leggen en zoekt de grens op zonder deze te overschrijden. Het heeft me geholpen spanningspatronen los te laten en meer ruimte te creëren, waardoor ik weer meer rust in mezelf kon vinden. Ik ga zeker weer een nieuwe serie bij hem plannen.
  Karin, coach en trainer
  Utrecht | december 2021
 • Cindy, Jurist
  In mijn burn-out voelde ik dat ik naast de psycholoog nog iets anders nodig had vanwege de spanning in mijn lijf en lichamelijke klachten. Zo ben ik bij Marjolein terecht gekomen voor lichaamsgerichte therapie. Marjolein ontvangt je in een veilige omgeving en heeft me geleerd om stil te staan, te voelen: uit mijn hoofd en in mijn lijf te komen. En misschien wel het belangrijkste: dat ik goed voor mezelf mag zorgen; stil mag staan, er aandacht aan mag geven en het aan te kunnen. Het was niet altijd makkelijk, maar ik ben blij dat ik dankzij Marjolein de tools heb om beter voor mezelf te zorgen. Ik kom er wel!
  Cindy, Jurist
  Vleuten I augustus 2021
 • Jon, Agile programme Manager
  Ik ben naar Marjolein toe gegaan voor het aanpakken van veel opgebouwde spanning in mijn lichaam. Zij gebruikt de laatste tijd ademsessies om bij de kern te komen van wat er aan de hand is. Het is soms hard werken, maar het maakt veel los, heeft gezorgd voor een heel aantal openbaringen en voor mij uiteindelijk minder spanning in mijn lijf. Marjolein is een heel mooi mens die je meteen op je gemak laat voelen om in alle veiligheid en op jouw tempo samen te gaan werken aan waar jouw behoefte ligt. Ik ben heel dankbaar dat ik haar tegen ben gekomen!
  Jon, Agile programme Manager
  Vleuten | mei 2021
 • Marieke, Medewerker Jeugdzorg
  Al is het op afstand (online), toch brengt het veel en kijk ik er naar uit. Je wordt letterlijk weer even stil gezet. Wat voel je, wat merk je, en waar zit het. Concrete oefeningen die je vervolgens ook na de sessie kunt blijven doen. Zo blijft het proces op gang. Totdat het weer op de mat mogelijk is.
  Marieke, Medewerker Jeugdzorg
  De Meern | februari 2021
 • Inge, coach & trainer
  Ik heb een ademsessie bij Marjolein gehad. Haar begeleiding heb ik als zeer prettig ervaren. Ze straalt rust en vriendelijkheid uit en voel sterk de acceptatie. Ik voelde me erg op mijn gemak bij Marjolein. Ze geeft veel ruimte om mijn verhaal te doen en vraagt goed door, waardoor ik ervaar dat ze echt naar me luistert. Een nieuwe ervaring en een herbevestiging dat ik meer op mijn gevoel mag vertrouwen. In één woord: bijzonder!
  Inge, coach & trainer
  De Meern | november 2020
 • Gregor, IT programmeur
  Bij Dennis ben ik begonnen met een ontspannende massage om eens te kijken of het iets voor mij is. In deze drukke tijden vergeten we onszelf wel eens en dit was dan ook een mooi moment om tot te ontspannen. Daarbij bleek al meteen dat het een goed gevoel geeft. Dennis zijn warme persoonlijkheid en persoonlijk aandacht valt meteen in de smaak. Na een hartelijk gesprek met aandacht voor wat probleemgebieden gaat Dennis aan de slag. Dit geeft zo'n vertrouwen en ontspanning dat een volgende afspraak al snel gemaakt is. Er worden zelfs tips gegeven waar je thuis mee aan de slag kan om jezelf te verbeteren. Niet alleen lichamelijk als wel mentaal kom je ontspannen terug en heb je echt het gevoel dat het werkt. Al met al een zeer prettige ervaring waar Dennis een grote factor in heeft gespeeld om lichamelijk en geestelijk weer op een goed niveau te komen.
  Gregor, IT programmeur
  Vleuten | november 2020
 • Sandra, coach
  Ik kwam voor een ademsessie bij Marjolein en voelde me gelijk op mijn gemak. In een voorgesprek nam ze alle tijd voor het verkennen van mijn vraag en liet ze me goed landen in mijn eigen lijf. Ze liet me direct naar de spanning toeademen en dat hielp me in het gewaarworden van waar het op dat moment over ging. Ik vond het best spannend, wist niet goed wat ik van een ademsessie kon verwachten, maar werd gerustgesteld. Wat me opviel was de liefdevolle en zachte benadering van Marjolein. Ze heeft een fijne stem die me een gevoel van geborgenheid gaf gedurende de sessie. Ik had het gevoel dat alles er mocht zijn en vond het prachtige ervaring die nog dagenlang heeft doorgewerkt.
  Sandra, coach
  Leidsche Rijn | oktober 2020
 • Fedor, Ondernemer
  Dennis is een heel fijn mens. Hij zet zijn mens-zijn in om anderen te helpen balans terug te vinden in lichaam en geest. Het heeft me geholpen om een gezonder evenwicht te vinden en bewaren onder de dagelijkse druk van een eigen bedrijf en de zorg voor 2 kinderen. De combinatie van meditatie, drukpuntmassage en rek- en strekoefeningen geven voor nog dagen daarna een gevoel van openheid, loslaten en geestelijke weerbaarheid. Dennis stelt vragen die je verder helpen en luistert goed naar wat je te zeggen hebt. Zowel de klachten van mijn schouders, nek en rug, als mijn knieën en bovenbenen zijn enorm afgenomen. Over het geheel is mijn geestelijke en lichamelijke weerbaarheid significant verbeterd. Ik heb grote waardering voor zijn expertise en zijn motivatie om je te helpen.
  Fedor, Ondernemer
  Utrecht | november 2020
 • Maarten, IT programmeur
  Toen ik mijn burnout kreeg ben ik begonnen met lichaamsgerichte therapie bij Marjolein. Eerst iedere week. Nu,7 maanden later, één keer per maand. Vanaf de eerste sessie voel ik me op mijn gemak bij Marjolein. Ze luistert aandachtig en heeft goed onderbouwde antwoorden op al mijn vragen (dat zijn er veel). Op de mat of de tafel brengt ze me de ene keer in de diepste ontspanning die ik ooit heb gevoeld. De andere keer laat ze me ontdekken waar ik spanning in mijn lijf opkrop, en helpt ze me die met acupressuur te verwerken en los te laten. Marjolein heeft me geleerd zelfstandig met stress om kan gaan. Ik heb leren ontspannen. Ik heb mijn zelfvertrouwen en optimisme terug gekregen. Ik voel me nu vaak beter dan ik me in jaren heb gevoeld en ik ben nog niet eens helemaal hersteld van mijn burnout. Ik kan me geen betere behandeling voor een burnout voorstellen dan het traject dat ik bij Marjolein heb gevolgd.
  Maarten, IT programmeur
  Utrecht | januari 2020
 • Anita, Consultant
  Marjolein gaf me rust in een heel onrustige fase in mijn leven. Was mezelf echt even kwijt. Daarnaast heb ik enorme steun ervaren toen er een fysieke afwijking werd geconstateerd. Er liepen toen ineens meerdere vraagstukken door elkaar welke ik met haar hulp heb kunnen benoemen en plaatsen. Meer naar mijn gevoel leren luisteren en emoties meer een plek leren geven, ze mogen er zijn. Marjolein geeft je ruimte, rust en oprecht een veilige plek om je kracht te hervinden. Ik ben heel blij dat ik haar heb 'gevonden' en kom zeker bij haar terug wanneer nodig.
  Anita, Consultant
  Utrecht | november 2019
 • Corien, GGZ Agoog
  De Thaise ontspannende Thaise Yogamassage van Dennis was voortreffelijk! Ik voelde me meteen op mijn gemak bij de pure open vreugdevolle houding van Dennis! Zijn uitleg was helder en zijn aanraking puur afgestemd op dat wat er is en op ons contact. Na afloop had ik minder pijn en was heerlijk ontspannen. Zijn deskundige begeleiding gaf me zeker vertrouwen voor een volgende behandeling!
  Corien, GGZ Agoog
  Utrecht | oktober 2019
 • Brenda, huisarts
  Marjolein is een kundige, integere therapeut; bijzonder wat ze teweeg brengt tijdens en na de behandeling. Ze werkt vanuit haar hart en vol passie, wat haar tot een mooi mens maakt.
  Brenda, huisarts
  Zeist | mei 2019
 • Tirza, Grondlegger Thai Dee
  Marjolein viel me direct in het eerste jaar al op vanwege haar grote aanleg, compassie, drive en focus. Ze was niet alleen een getalenteerd therapeut, maar wist ik direct, hier gaat ze voor. En dat deed ze, met resultaat. Ze is een van de weinige studenten die al in het tweede jaar een bloeiende praktijk had en de eerste die in het derde jaar al iemand anders aan moest nemen omdat haar praktijk zo goed liep. Een grote bevestiging van wat ik direct al wist: dit is een talent! Ik kan haar dan ook van harte aanbevelen.
  Tirza, Grondlegger Thai Dee
  Nieuwegein | mei 2019
 • Huub, Ondernemer
  Als creatief ondernemer zit mijn hoofd vaak vol met gedachtes. Tijdens een consult met Marjolein kom ik tot rust en kom ik tot mijn eigen kern, waarna ik vol energie weer aan de slag kan. Het mooie vind ik dat Marjolein me heeft laten inzien hoe je lichaam je zoveel kan vertellen over je mentale gesteldheid. Je lichaam liegt nooit en door er naar te luisteren kom ik vaak op antwoorden.
  Huub, Ondernemer
  De Meern l april 2019
 • Anja
  Ik kwam bij Marjolein in een burn-out situatie. We zijn een behandeltraject in gegaan. Ik heb geleerd te ontspannen en mijn hoofd werd lichter. Hierdoor kwam ik uit het continue denkproces. Al na drie behandelingen was ik een stuk energieker dan daarvoor. Marjolein werkt respectvol, rustig en met liefde de behandelingen door. Ik ga er zeker nog een keer terug. Topper!
  Anja
  Vleuten l februari 2019
 • Angelique, Ondernemer
  Lieve Marjolein, ik heb bij jou 10 therapeutische behandelingen gehad. Het waren pure ervaringen, pure verwennerij. Hoofd, haar, voetmassages, zelfs in een Thais warm voetenbad een onvergetelijke ontspannende voetmassage. Elke keer wist je mij weer te verrassen met je bevindingen en wist je heel mooi uit te leggen hoe de belevenissen van een week waren terug te herleiden naar de lichamelijke uitingen vanuit het lichaam. De meridianen, de banen, de knopen, de wijsheid van de oude Chinese leer. Ik stond versteld en was onder de indruk. Alles viel na 10 weken op zijn plek. Nu met een sterke discipline een terugval voorkomen in gewoontes. Een stukje respecteren wat mogelijk is en niet, leren leven zodat het leven leuk en een mooie uitdaging blijft. Dat heb je mij geleerd. Het waren wijze lessen. En leidde tot inspiratie vanuit mezelf die ik een beetje kwijt was, en bracht mij weer terug op het juiste pad. Hoofd, geest, lichaam werden weer één en dat gaf hernieuwde kracht en energie. Ik kan iedereen Marjolein aanraden. Gewoon doen, als je maar een beetje om jezelf geeft.
  Angelique, Ondernemer
  Vleuten l oktober 2018
 • Anne-Marie, Office Management Conclusion
  Zowel stoel- als mat massage gehad bij Marjolein. Wat ik erg prettig vind is dat Marjolein zich verdiept in je situatie. “Ben je gezond? Heb je klachten waar ik rekening kan houden? Wat wil je dat ik extra aandacht geef of juist laat rusten?” Voor mij een goed gevoel vooraf en ook na afloop. Zij weet waar ze mee bezig is. Vooraf aan de matmassage had ik enorme hoofdpijn. Na de massage en nog wat tips van Marjolein, verdween de hoofdpijn en heb ik heerlijk kunnen nagenieten van de rustgevende massage. Ook prettige bijkomstigheid zijn haar warme handen. Lijkt wel of de massage daardoor intenser doordringt.
  Anne-Marie, Office Management Conclusion
  De Meern | december 2017
 • Paul, Manager ASR
  Thaise yoga massage, wat moet ik me daarbij voorstellen? Iets zweverigs, moeilijke posities waar je je heel ongemakkelijk bij voelt? Niets van dat alles! Je op een heel ongedwongen manier onder zeer vaardige handen laten behandelen om alle spieren los te maken in een relaxte ruimte. Eindelijk dat plekje bij je onderrug, die stijve nek of die pijnlijke kuiten los te laten maken. Het bijkomend voordeel; je voelt je de volgende dag, sterker nog dezelfde avond, weer helemaal als herboren! Gewoon een keer proberen, maar er is één waarschuwing: het is verslavend!
  Paul, Manager ASR
  Utrecht | maart 2018
 • Judith
  Na ervaring bij menig masseur ben ik heel blij dat ik nu bij Marjolein ben voor massage. Ik ben onder de indruk van de massages die ze geeft en het effect ervan. Marjolein is met heel haar aandacht bij je. Ze is goed in staat blokkades in je lichaam te voelen en kan deze met veel zorg en zachtheid verminderen. Toen ik plotseling klachten van een tennisarm kreeg, wist Marjolein ook dáár raad mee. Ik merkte na één behandeling al een duidelijke vermindering van klachten. Ze masseerde de pijnlijke plekken en wist de bron van deze pijnklachten te vinden. Haar aandacht gaat naar uit naar jou als geheel, dus ook naar wat je zoal bezighoudt in het leven. Ze is goed in staat een link te leggen met eventuele fysieke klachten en sluit daar in haar behandeling op aan. Ik vind het bijzonder te ervaren dat een massage bij Marjolein werkelijk ruimte geeft in zowel je lichaam als geest. Ik was niet bekend met Thaise massage, maar ben inmiddels overtuigd van de kracht ervan.
  Judith
  Zeist | januari 2018
 • Femke, Arbeidsdeskundige
  Een aantal maanden geleden ben ik de zoektocht gestart naar iemand die me zou kunnen helpen meer te leren ontspannen. Ik zit namelijk in een drukke fase van mijn leven waarbij ik de neiging heb maar door te razen, tot klachten toe. Was veel moe, regelmatig last van kortademigheid en een gevoel van onrust. In mijn zoektocht op de site van Marjolein terecht gekomen wat me meteen aansprak. Meteen de eerste afspraak was een succes; de massage was enorm ontspannend, ik had er de dagen erna nog lang een goed gevoel van. Het gesprek met Marjolein zette een aantal dingen in werking bij mezelf. Nu ben ik zo’n 7 sessies verder en heb echt een betere manier gevonden stil te staan bij mezelf en kan me beter ontspannen. Geen last meer van kortademigheid. Kortom, voor mij telkens weer een weldaad om bij Marjolein te komen en heb veel aan haar praktische adviezen die goed eigen te maken zijn.
  Femke, Arbeidsdeskundige
  Utrecht | juni 2018
 • Chantalle, Huisarts
  Ik kwam bij Marjolein toen ik net moeder was van een tweeling en toen er helaas ook nog 2 ernstige ziektegevallen in mijn familie waren. Ik was uitgeput en helemaal aan het einde van mijn latijn. Ik kon geen contact meer maken met mijn emotie’s en mezelf. En toen startte ik bij Marjolein met een therapeutisch traject. Wat heeft me dat geholpen! Door de zorg die ze geeft, de lieve woorden, haar warme handen en de goede adviezen durfde ik alles op tafel te leggen en kwam ik echt tot de kern van waar de knelpunten letterlijk en figuurlijk zaten. Na 10 sessies voelde ik me zoveel rustiger, gebalanceerder, meer ontspannen en was ik weer in contact met mijn lichaam en mijn gevoel. Ik blijf nu elke maand een keer naar haar toe gaan om de balans te houden en even een moment voor mezelf te creëren. Zoveel dank Marjolein voor alles wat je voor me gedaan hebt en nog steeds doet!
  Chantalle, Huisarts
  Utrecht | oktober 2017
 

Wat anderen zeggen over ons

 • Rosanne, Inkomensconsulent
  Heerlijke massage gekregen van Marieke.
  Rosanne, Inkomensconsulent
  Vleuten | mei 2022
 • Melanie, leescoach
  Marjolein neemt echt de tijd om te onderzoeken waar de knelpunten zitten. Hele fijne ademsessies gehad.
  Melanie, leescoach
  Vleuten | april 2022
 • George, facilitair medewerker
  Wat mij aanspreekt is dat ze de tijd voor je nemen, naar je luisteren en daarop de massage afstemmen om je weer beter te voelen. Dennis werkt heel precies om de knopen in mijn lichaam aan te pakken.
  George, facilitair medewerker
  De Meern | maart 2022
 • Maarten, informatie analist
  Afgelopen maanden een vijftal ademtherapie sessies gehad bij Marjolein. Deze sessies hebben mij enorm geholpen in het leren omgaan met moeilijke momenten, het onder controle krijgen van mijzelf op die momenten en het verminderen van de spanning in mijn lichaam. Vakvrouw die naar je luistert, de tijd neemt en je direct een goed gevoel geeft.
  Maarten, informatie analist
  Vleuten | maart 2022
 • K., advocaat
  Alhoewel ik aanvankelijk niet goed wist wat te verwachten van lichaamsgerichte therapie, heb ik bij Marjolein grote stappen gezet in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik heb alle sessies stuk voor stuk als zeer waardevol ervaren. Een cadeautje aan mijzelf. Marjolein is uiterst professioneel. In een veilige en prettige sfeer begeleidt zij je in een innerlijke proces, om van daaruit wezenlijke verandering in gang te zetten.
  K., advocaat
  Vleuten | maart 2022
 • Warda, consultant
  In 2018 kwam ik via Google de website van Puur Marjolein tegen en vond het direct passen. Ik was opgelucht na mijn eerste ervaring en zo blij dat ik de stap had gezet! Wat je op de website leest komt overeen met de praktijk. De afgelopen jaren ben ik verschillende trajecten bij Puur Marjolein aangegaan en hebben we samen gekeken wat mijn lichamelijke en emotionele klachten waren. Wat ik heel mooi vind is dat er verder gekeken wordt, namelijk waar de klachten vandaan komen. Elke keer kwam ik weer een stukje dichterbij mezelf. Ik heb geleerd om naar mijn lichaam te luisteren en goed voor mijzelf te zorgen. Ik kon echt mezelf zijn bij Marjolein. Ik vind haar vriendelijk, warm en respectvol. Ik heb mij altijd heel veilig gevoeld tijdens de behandeling, daar hecht ik namelijk heel veel waarde aan!
  Warda, consultant
  Utrecht | januari 2022
 • Karin, coach en trainer
  Zelf werk ik vanuit een lichaamsgerichte aanpak en was op zoek naar iemand met kennis van zaken met wie ik aan mijn eigen ontwikkelpunten kon werken. Na eerdere goede ervaringen met Marjolein heb ik opnieuw contact gezocht met deze praktijk en kwam bij Dennis terecht. Vanuit de vraag die ik stelde zijn we samen onderzoekend aan het werk gegaan. Naast zijn open en prettige aanwezigheid heeft Dennis de gave om goed aan te voelen wat er nodig is in het moment en zijn intuïtie daarin te volgen. Hij weet letterlijk en figuurlijk de vinger op de zere plek te leggen en zoekt de grens op zonder deze te overschrijden. Het heeft me geholpen spanningspatronen los te laten en meer ruimte te creëren, waardoor ik weer meer rust in mezelf kon vinden. Ik ga zeker weer een nieuwe serie bij hem plannen.
  Karin, coach en trainer
  Utrecht | december 2021
 • Cindy, Jurist
  In mijn burn-out voelde ik dat ik naast de psycholoog nog iets anders nodig had vanwege de spanning in mijn lijf en lichamelijke klachten. Zo ben ik bij Marjolein terecht gekomen voor lichaamsgerichte therapie. Marjolein ontvangt je in een veilige omgeving en heeft me geleerd om stil te staan, te voelen: uit mijn hoofd en in mijn lijf te komen. En misschien wel het belangrijkste: dat ik goed voor mezelf mag zorgen; stil mag staan, er aandacht aan mag geven en het aan te kunnen. Het was niet altijd makkelijk, maar ik ben blij dat ik dankzij Marjolein de tools heb om beter voor mezelf te zorgen. Ik kom er wel!
  Cindy, Jurist
  Vleuten I augustus 2021
 • Jon, Agile programme Manager
  Ik ben naar Marjolein toe gegaan voor het aanpakken van veel opgebouwde spanning in mijn lichaam. Zij gebruikt de laatste tijd ademsessies om bij de kern te komen van wat er aan de hand is. Het is soms hard werken, maar het maakt veel los, heeft gezorgd voor een heel aantal openbaringen en voor mij uiteindelijk minder spanning in mijn lijf. Marjolein is een heel mooi mens die je meteen op je gemak laat voelen om in alle veiligheid en op jouw tempo samen te gaan werken aan waar jouw behoefte ligt. Ik ben heel dankbaar dat ik haar tegen ben gekomen!
  Jon, Agile programme Manager
  Vleuten | mei 2021
 • Marieke, Medewerker Jeugdzorg
  Al is het op afstand (online), toch brengt het veel en kijk ik er naar uit. Je wordt letterlijk weer even stil gezet. Wat voel je, wat merk je, en waar zit het. Concrete oefeningen die je vervolgens ook na de sessie kunt blijven doen. Zo blijft het proces op gang. Totdat het weer op de mat mogelijk is.
  Marieke, Medewerker Jeugdzorg
  De Meern | februari 2021
 • Inge, coach & trainer
  Ik heb een ademsessie bij Marjolein gehad. Haar begeleiding heb ik als zeer prettig ervaren. Ze straalt rust en vriendelijkheid uit en voel sterk de acceptatie. Ik voelde me erg op mijn gemak bij Marjolein. Ze geeft veel ruimte om mijn verhaal te doen en vraagt goed door, waardoor ik ervaar dat ze echt naar me luistert. Een nieuwe ervaring en een herbevestiging dat ik meer op mijn gevoel mag vertrouwen. In één woord: bijzonder!
  Inge, coach & trainer
  De Meern | november 2020
 • Gregor, IT programmeur
  Bij Dennis ben ik begonnen met een ontspannende massage om eens te kijken of het iets voor mij is. In deze drukke tijden vergeten we onszelf wel eens en dit was dan ook een mooi moment om tot te ontspannen. Daarbij bleek al meteen dat het een goed gevoel geeft. Dennis zijn warme persoonlijkheid en persoonlijk aandacht valt meteen in de smaak. Na een hartelijk gesprek met aandacht voor wat probleemgebieden gaat Dennis aan de slag. Dit geeft zo'n vertrouwen en ontspanning dat een volgende afspraak al snel gemaakt is. Er worden zelfs tips gegeven waar je thuis mee aan de slag kan om jezelf te verbeteren. Niet alleen lichamelijk als wel mentaal kom je ontspannen terug en heb je echt het gevoel dat het werkt. Al met al een zeer prettige ervaring waar Dennis een grote factor in heeft gespeeld om lichamelijk en geestelijk weer op een goed niveau te komen.
  Gregor, IT programmeur
  Vleuten | november 2020
 • Sandra, coach
  Ik kwam voor een ademsessie bij Marjolein en voelde me gelijk op mijn gemak. In een voorgesprek nam ze alle tijd voor het verkennen van mijn vraag en liet ze me goed landen in mijn eigen lijf. Ze liet me direct naar de spanning toeademen en dat hielp me in het gewaarworden van waar het op dat moment over ging. Ik vond het best spannend, wist niet goed wat ik van een ademsessie kon verwachten, maar werd gerustgesteld. Wat me opviel was de liefdevolle en zachte benadering van Marjolein. Ze heeft een fijne stem die me een gevoel van geborgenheid gaf gedurende de sessie. Ik had het gevoel dat alles er mocht zijn en vond het prachtige ervaring die nog dagenlang heeft doorgewerkt.
  Sandra, coach
  Leidsche Rijn | oktober 2020
 • Fedor, Ondernemer
  Dennis is een heel fijn mens. Hij zet zijn mens-zijn in om anderen te helpen balans terug te vinden in lichaam en geest. Het heeft me geholpen om een gezonder evenwicht te vinden en bewaren onder de dagelijkse druk van een eigen bedrijf en de zorg voor 2 kinderen. De combinatie van meditatie, drukpuntmassage en rek- en strekoefeningen geven voor nog dagen daarna een gevoel van openheid, loslaten en geestelijke weerbaarheid. Dennis stelt vragen die je verder helpen en luistert goed naar wat je te zeggen hebt. Zowel de klachten van mijn schouders, nek en rug, als mijn knieën en bovenbenen zijn enorm afgenomen. Over het geheel is mijn geestelijke en lichamelijke weerbaarheid significant verbeterd. Ik heb grote waardering voor zijn expertise en zijn motivatie om je te helpen.
  Fedor, Ondernemer
  Utrecht | november 2020
 • Maarten, IT programmeur
  Toen ik mijn burnout kreeg ben ik begonnen met lichaamsgerichte therapie bij Marjolein. Eerst iedere week. Nu,7 maanden later, één keer per maand. Vanaf de eerste sessie voel ik me op mijn gemak bij Marjolein. Ze luistert aandachtig en heeft goed onderbouwde antwoorden op al mijn vragen (dat zijn er veel). Op de mat of de tafel brengt ze me de ene keer in de diepste ontspanning die ik ooit heb gevoeld. De andere keer laat ze me ontdekken waar ik spanning in mijn lijf opkrop, en helpt ze me die met acupressuur te verwerken en los te laten. Marjolein heeft me geleerd zelfstandig met stress om kan gaan. Ik heb leren ontspannen. Ik heb mijn zelfvertrouwen en optimisme terug gekregen. Ik voel me nu vaak beter dan ik me in jaren heb gevoeld en ik ben nog niet eens helemaal hersteld van mijn burnout. Ik kan me geen betere behandeling voor een burnout voorstellen dan het traject dat ik bij Marjolein heb gevolgd.
  Maarten, IT programmeur
  Utrecht | januari 2020
 • Anita, Consultant
  Marjolein gaf me rust in een heel onrustige fase in mijn leven. Was mezelf echt even kwijt. Daarnaast heb ik enorme steun ervaren toen er een fysieke afwijking werd geconstateerd. Er liepen toen ineens meerdere vraagstukken door elkaar welke ik met haar hulp heb kunnen benoemen en plaatsen. Meer naar mijn gevoel leren luisteren en emoties meer een plek leren geven, ze mogen er zijn. Marjolein geeft je ruimte, rust en oprecht een veilige plek om je kracht te hervinden. Ik ben heel blij dat ik haar heb 'gevonden' en kom zeker bij haar terug wanneer nodig.
  Anita, Consultant
  Utrecht | november 2019
 • Corien, GGZ Agoog
  De Thaise ontspannende Thaise Yogamassage van Dennis was voortreffelijk! Ik voelde me meteen op mijn gemak bij de pure open vreugdevolle houding van Dennis! Zijn uitleg was helder en zijn aanraking puur afgestemd op dat wat er is en op ons contact. Na afloop had ik minder pijn en was heerlijk ontspannen. Zijn deskundige begeleiding gaf me zeker vertrouwen voor een volgende behandeling!
  Corien, GGZ Agoog
  Utrecht | oktober 2019
 • Brenda, huisarts
  Marjolein is een kundige, integere therapeut; bijzonder wat ze teweeg brengt tijdens en na de behandeling. Ze werkt vanuit haar hart en vol passie, wat haar tot een mooi mens maakt.
  Brenda, huisarts
  Zeist | mei 2019
 • Tirza, Grondlegger Thai Dee
  Marjolein viel me direct in het eerste jaar al op vanwege haar grote aanleg, compassie, drive en focus. Ze was niet alleen een getalenteerd therapeut, maar wist ik direct, hier gaat ze voor. En dat deed ze, met resultaat. Ze is een van de weinige studenten die al in het tweede jaar een bloeiende praktijk had en de eerste die in het derde jaar al iemand anders aan moest nemen omdat haar praktijk zo goed liep. Een grote bevestiging van wat ik direct al wist: dit is een talent! Ik kan haar dan ook van harte aanbevelen.
  Tirza, Grondlegger Thai Dee
  Nieuwegein | mei 2019
 • Huub, Ondernemer
  Als creatief ondernemer zit mijn hoofd vaak vol met gedachtes. Tijdens een consult met Marjolein kom ik tot rust en kom ik tot mijn eigen kern, waarna ik vol energie weer aan de slag kan. Het mooie vind ik dat Marjolein me heeft laten inzien hoe je lichaam je zoveel kan vertellen over je mentale gesteldheid. Je lichaam liegt nooit en door er naar te luisteren kom ik vaak op antwoorden.
  Huub, Ondernemer
  De Meern l april 2019
 • Anja
  Ik kwam bij Marjolein in een burn-out situatie. We zijn een behandeltraject in gegaan. Ik heb geleerd te ontspannen en mijn hoofd werd lichter. Hierdoor kwam ik uit het continue denkproces. Al na drie behandelingen was ik een stuk energieker dan daarvoor. Marjolein werkt respectvol, rustig en met liefde de behandelingen door. Ik ga er zeker nog een keer terug. Topper!
  Anja
  Vleuten l februari 2019
 • Angelique, Ondernemer
  Lieve Marjolein, ik heb bij jou 10 therapeutische behandelingen gehad. Het waren pure ervaringen, pure verwennerij. Hoofd, haar, voetmassages, zelfs in een Thais warm voetenbad een onvergetelijke ontspannende voetmassage. Elke keer wist je mij weer te verrassen met je bevindingen en wist je heel mooi uit te leggen hoe de belevenissen van een week waren terug te herleiden naar de lichamelijke uitingen vanuit het lichaam. De meridianen, de banen, de knopen, de wijsheid van de oude Chinese leer. Ik stond versteld en was onder de indruk. Alles viel na 10 weken op zijn plek. Nu met een sterke discipline een terugval voorkomen in gewoontes. Een stukje respecteren wat mogelijk is en niet, leren leven zodat het leven leuk en een mooie uitdaging blijft. Dat heb je mij geleerd. Het waren wijze lessen. En leidde tot inspiratie vanuit mezelf die ik een beetje kwijt was, en bracht mij weer terug op het juiste pad. Hoofd, geest, lichaam werden weer één en dat gaf hernieuwde kracht en energie. Ik kan iedereen Marjolein aanraden. Gewoon doen, als je maar een beetje om jezelf geeft.
  Angelique, Ondernemer
  Vleuten l oktober 2018
 • Anne-Marie, Office Management Conclusion
  Zowel stoel- als mat massage gehad bij Marjolein. Wat ik erg prettig vind is dat Marjolein zich verdiept in je situatie. “Ben je gezond? Heb je klachten waar ik rekening kan houden? Wat wil je dat ik extra aandacht geef of juist laat rusten?” Voor mij een goed gevoel vooraf en ook na afloop. Zij weet waar ze mee bezig is. Vooraf aan de matmassage had ik enorme hoofdpijn. Na de massage en nog wat tips van Marjolein, verdween de hoofdpijn en heb ik heerlijk kunnen nagenieten van de rustgevende massage. Ook prettige bijkomstigheid zijn haar warme handen. Lijkt wel of de massage daardoor intenser doordringt.
  Anne-Marie, Office Management Conclusion
  De Meern | december 2017
 • Paul, Manager ASR
  Thaise yoga massage, wat moet ik me daarbij voorstellen? Iets zweverigs, moeilijke posities waar je je heel ongemakkelijk bij voelt? Niets van dat alles! Je op een heel ongedwongen manier onder zeer vaardige handen laten behandelen om alle spieren los te maken in een relaxte ruimte. Eindelijk dat plekje bij je onderrug, die stijve nek of die pijnlijke kuiten los te laten maken. Het bijkomend voordeel; je voelt je de volgende dag, sterker nog dezelfde avond, weer helemaal als herboren! Gewoon een keer proberen, maar er is één waarschuwing: het is verslavend!
  Paul, Manager ASR
  Utrecht | maart 2018
 • Judith
  Na ervaring bij menig masseur ben ik heel blij dat ik nu bij Marjolein ben voor massage. Ik ben onder de indruk van de massages die ze geeft en het effect ervan. Marjolein is met heel haar aandacht bij je. Ze is goed in staat blokkades in je lichaam te voelen en kan deze met veel zorg en zachtheid verminderen. Toen ik plotseling klachten van een tennisarm kreeg, wist Marjolein ook dáár raad mee. Ik merkte na één behandeling al een duidelijke vermindering van klachten. Ze masseerde de pijnlijke plekken en wist de bron van deze pijnklachten te vinden. Haar aandacht gaat naar uit naar jou als geheel, dus ook naar wat je zoal bezighoudt in het leven. Ze is goed in staat een link te leggen met eventuele fysieke klachten en sluit daar in haar behandeling op aan. Ik vind het bijzonder te ervaren dat een massage bij Marjolein werkelijk ruimte geeft in zowel je lichaam als geest. Ik was niet bekend met Thaise massage, maar ben inmiddels overtuigd van de kracht ervan.
  Judith
  Zeist | januari 2018
 • Femke, Arbeidsdeskundige
  Een aantal maanden geleden ben ik de zoektocht gestart naar iemand die me zou kunnen helpen meer te leren ontspannen. Ik zit namelijk in een drukke fase van mijn leven waarbij ik de neiging heb maar door te razen, tot klachten toe. Was veel moe, regelmatig last van kortademigheid en een gevoel van onrust. In mijn zoektocht op de site van Marjolein terecht gekomen wat me meteen aansprak. Meteen de eerste afspraak was een succes; de massage was enorm ontspannend, ik had er de dagen erna nog lang een goed gevoel van. Het gesprek met Marjolein zette een aantal dingen in werking bij mezelf. Nu ben ik zo’n 7 sessies verder en heb echt een betere manier gevonden stil te staan bij mezelf en kan me beter ontspannen. Geen last meer van kortademigheid. Kortom, voor mij telkens weer een weldaad om bij Marjolein te komen en heb veel aan haar praktische adviezen die goed eigen te maken zijn.
  Femke, Arbeidsdeskundige
  Utrecht | juni 2018
 • Chantalle, Huisarts
  Ik kwam bij Marjolein toen ik net moeder was van een tweeling en toen er helaas ook nog 2 ernstige ziektegevallen in mijn familie waren. Ik was uitgeput en helemaal aan het einde van mijn latijn. Ik kon geen contact meer maken met mijn emotie’s en mezelf. En toen startte ik bij Marjolein met een therapeutisch traject. Wat heeft me dat geholpen! Door de zorg die ze geeft, de lieve woorden, haar warme handen en de goede adviezen durfde ik alles op tafel te leggen en kwam ik echt tot de kern van waar de knelpunten letterlijk en figuurlijk zaten. Na 10 sessies voelde ik me zoveel rustiger, gebalanceerder, meer ontspannen en was ik weer in contact met mijn lichaam en mijn gevoel. Ik blijf nu elke maand een keer naar haar toe gaan om de balans te houden en even een moment voor mezelf te creëren. Zoveel dank Marjolein voor alles wat je voor me gedaan hebt en nog steeds doet!
  Chantalle, Huisarts
  Utrecht | oktober 2017
Afspraak maken