Hoi

Ik ben Marjolein

Brabantse van origine en nu al jaren stevig geworteld in omgeving Utrecht. Vrouw van Laurens, mama van 2 prachtige kindjes. Natuurgeneeskundig therapeut en ademcoach

 

Mijn verhaal

Door een samenloop van gebeurtenissen kwam ik in 2013 in een burn-out terecht. Helaas was dit niet de laatste keer dat mijn leven een onverwachte afslag nam. De dood van zowel mijn vader (2018) als 30-jarige zusje (2020) door die vreselijke ziekte, kanker, zette mijn leven opnieuw op zijn kop. Even voelde ik me totaal geknakt. En daarnaast realiseerde ik me dat het een kans was om mezelf verder te ontplooien. Voor mezelf maar ook uit eerbetoon richting mijn vader en zusje.

Zowel uit interesse als noodzaak heb ik sinds 2013 studie, brede kennis en ervaring opgedaan in mindfulness, meditatie, ademwerk, lichaamswerk en coaching.

Met praktijk Puur Marjolein heb ik daarom een missie. Door alles wat ik heb geleerd van de afgelopen jaren kan ik jou helpen fysiek & mentaal weer grip te krijgen op je klachten door: Bewustwording, Stilstaan en Ontspanning.

Deze life-events hebben me heel duidelijk op mijn huidige spoor gezet. Het leerde me nog dieper te voelen en keuzes te maken die beter bij me passen. Dit gun ik jou ook. Ik vertel je hieronder mijn verhaal.

 

Hoe het allemaal begon

Ik zat in een mega commerciële en dynamische baan. Het bedrijf vroeg veel van mij en ik deed net zo enthousiast mee. Ik ging er heerlijk op, dacht ik. Lange dagen, veel feestjes en ik stond altijd maar aan.

Totdat ik er in 2013 letterlijk bij neerviel. Paniekaanvallen, angsten en pleinvrees kwamen allemaal langs. "Dit overkomt mij toch niet!?" was een gedachten die in het begin constant langskwam. Ik zag het totaal niet aankomen.

Achteraf gezien bleken de signalen al lang aanwezig te zijn, maar omdat ik de verbinding met mijn gevoel was kwijtgeraakt, gingen de signalen aan me voorbij. Ik was in alle valkuilen getrapt. Het resultaat was een opgebrande ik.

Tijdens het begin van mijn herstel was ik voornamelijk met mijn hoofd bezig. Wekelijks praten met de psycholoog. Hoewel dat heel prettig was, leek ik toch vaak terug te vallen.

Helaas wist ik toen nog niet dat het zo belangrijk is om zowel mentaal als fysiek aan je klachten te werken. Dat is waar lichaamsgerichte therapie om de hoek komt kijken.

Meegaan op de golven

De dood van mijn vader (2018) en mijn 30-jarige zusje (2020) door die vreselijke ongeneeslijke ziekte, kanker, maakte dat mijn leven opnieuw op zijn kop werd gezet.

Het rouwproces is net als golven las ik in die tijd. Dat klopte voor mij precies. Soms kun je er namelijk goed in meegaan. Soms overspoelen ze je. Soms wil je er kaaihard tegenin zwemmen. Soms zijn de golven te sterk en weet je niet hoe je boven moet blijven drijven.

Ik weet nu ook dat de tijd tussen de golven steeds langer is. Ze komen niet meer zo kort op elkaar als in het begin. Ze zijn nog steeds, met momenten, even hoog en pijnlijk en kunnen je ineens overspoelen. Dat zal blijven. Én daarnaast is er gelukkig voldoende ruimte om op adem te komen.

Alsof het zo moest zijn was ik in 2020 met de opleiding tot ademcoach gestart, een verdieping in mijn lichaamswerk die ik al lang zocht. Ik werd er direct door geraakt en ontdekte de kracht van de ademhaling. Voor mezelf maar ook om andere hiermee in mijn praktijk te helpen.

Wat een timing en groot cadeau is dit geweest na het overlijden van mijn zusje. Hierdoor kon ik op de golven blijven meegaan in plaats van te zinken.

In eerste instantie had ik, na het overlijden, wel het gevoel van zinken. Het was het te pijnlijk en ik wilde mijn lijf even helemaal niet meer voelen. Ik voelde ook dat ik mijn ademhaling had vastgezet na het moment dat haar ademhaling stopte. Na een paar weken deed ik, heel voorzichtig, weer een ademsessie voor mezelf. Ik voelde dat dit nodig was maar voelde ook een enorme weerstand.

Door de ademsessies voor mezelf in te zetten kon ik mezelf weer stabiel maken. Niet meer volledig erin ademen is namelijk ook niet meer volledig voelen. En dat wilde ik na 2013 niet meer. Wekelijks heb ik de sessies voor mezelf ingezet. Ik kon volop ontladen door alles er te laten zijn. Soms lag ik te gillen, te schreeuwen en zelfs kaaihard te boksen. Ik kon mezelf weer rustig ademen, het donkere stuk in mezelf aankijken, naar de gebieden toe waar ik even was weggetrokken en kwam vaak in een diepe meditatieve en soms spirituele staat die ik nog niet eerder had meegemaakt. Magisch was het!

Door er weer in te ademen ontstond er ruimte om weer te helen.

Elk stukje in mezelf ging weer stromen. Mijn nachtrust verbeterde, ik kwam weer in balans en kon de pijn aankijken en weer volop leven. Dit gun ik jou ook!

Ik heb een missie

Na mijn break-down heb ik mijn praktijk in 2017 opgericht. Met praktijk Puur Marjolein heb ik een missie. Jou helpen fysiek & mentaal weer grip te krijgen op je klachten door: Bewustwording, Stilstaan en Ontspanning.

Sinds 2013 heb ik allerlei tools verzameld op mijn pad zodat ik jou weer in je kracht kan zetten, zorgen dat je meer rust, stabiliteit en bewegingsvrijheid ervaart. Daarom heb ik me gespecialiseerd in burn-out, stress en nu ook rouw. Aangezien ik zelf ervaringsdeskundige ben en jou vanuit het diepste van mijn hart kan helpen.

Het liefst zou ik iedereen helpen, maar dat gaat helaas niet. Aangezien ik maar een beperkt aantal plekken beschikbaar heb. Binnen mijn praktijk doe ik daarom uitsluitend de 1-op-1 consulten in therapeutische vorm door middel van lichaamsgerichte therapie en ademcoaching.

De zorg voor je lichaam is een ontzettend belangrijke pijler om stress- of burn-out gerelateerde klachten te voorkomen. Wat mij betreft ook hetgeen waar je mee dient te starten. Daarom werk ik in mijn praktijk samen met 2 professionele massagetherapeuten. Zij verzorgen ontspanningsmassages en klachtgerichte massages. Lees hier meer over mijn collega's.

 

Curriculum Vitae

Werkervaring en erkenningen

2020: Erkend Ademcoach
2019: Erkend Natuurgeneeskundig Therapeut Level 5, CAT
2018: Erkend (Paramedisch) Natuurgeneeskundig Therapeut, BATC
2017: Thaise yoga massage docent, Thai Dee
2017: Oprichting Puur Marjolein

Opleidingen en cursussen

2022: Systemisch coachen
2021: Hypnose
2020: Ademcoach
2019: Reflexzonetherapie
2019: HBO Natuurgeneeskundig therapeut
2018: Medische basiskennis
2017: Traditional Thai Massage & Yoga cursus, Loi Kroh (Thailand)
2016: Thaise stoelmassage cursus, Thai Dee
2016: Thaise yoga massage preventief masseur, Thai Dee
2014: Mindfulness cursus
2009: Reiki I&II cursus
 
 

Wat anderen zeggen over Marjolein

 • Anne, leidinggevende analytics team
  Erg fijne ervaring met Marjolein gehad. Super bijzonder wat er tijdens een sessie allemaal naar boven komt. Ik begrijp niet precies wat er gebeurde maar het voelde wel erg goed. Door de ademhalingstips heb ik uiteindelijk mijn rugpijn sterk kunnen verminderen. Aanrader om naar toe te gaan!
  Anne, leidinggevende analytics team
  Utrecht| mei 2023
 • Stefanie, Social Worker
  Magisch! Drie sessies Lichaamsgerichte therapie gehad bij Marjolein. Nu ik er zelf nog midden inzit kan ik vanuit mijn directe ervaring laten weten dat het mij nu al ver op weg heeft geholpen in mijn eigen proces/ verwerking van mama zijn de weg ernaartoe is heftig geweest en Marjolein laat mij echt voelen en ervaren wat er gebeurt bij mij, geeft hele fijne oefeningen mee en ik voel mij veilig en vertrouwd bij haar.
  Stefanie, Social Worker
  Woerden | april 2023
 • Melanie, leescoach
  Marjolein neemt echt de tijd om te onderzoeken waar de knelpunten zitten. Hele fijne ademsessies gehad.
  Melanie, leescoach
  Vleuten | april 2022
 • Maarten, informatie analist
  Afgelopen maanden een vijftal ademtherapie sessies gehad bij Marjolein. Deze sessies hebben mij enorm geholpen in het leren omgaan met moeilijke momenten, het onder controle krijgen van mijzelf op die momenten en het verminderen van de spanning in mijn lichaam. Vakvrouw die naar je luistert, de tijd neemt en je direct een goed gevoel geeft.
  Maarten, informatie analist
  Vleuten | maart 2022
 • K., advocaat
  Alhoewel ik aanvankelijk niet goed wist wat te verwachten van lichaamsgerichte therapie, heb ik bij Marjolein grote stappen gezet in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik heb alle sessies stuk voor stuk als zeer waardevol ervaren. Een cadeautje aan mijzelf. Marjolein is uiterst professioneel. In een veilige en prettige sfeer begeleidt zij je in een innerlijke proces, om van daaruit wezenlijke verandering in gang te zetten.
  K., advocaat
  Vleuten | maart 2022
 • Warda, consultant
  In 2018 kwam ik via Google de website van Puur Marjolein tegen en vond het direct passen. Ik was opgelucht na mijn eerste ervaring en zo blij dat ik de stap had gezet! Wat je op de website leest komt overeen met de praktijk. De afgelopen jaren ben ik verschillende trajecten bij Puur Marjolein aangegaan en hebben we samen gekeken wat mijn lichamelijke en emotionele klachten waren. Wat ik heel mooi vind is dat er verder gekeken wordt, namelijk waar de klachten vandaan komen. Elke keer kwam ik weer een stukje dichterbij mezelf. Ik heb geleerd om naar mijn lichaam te luisteren en goed voor mijzelf te zorgen. Ik kon echt mezelf zijn bij Marjolein. Ik vind haar vriendelijk, warm en respectvol. Ik heb mij altijd heel veilig gevoeld tijdens de behandeling, daar hecht ik namelijk heel veel waarde aan!
  Warda, consultant
  Utrecht | januari 2022
 • Cindy, Jurist
  In mijn burn-out voelde ik dat ik naast de psycholoog nog iets anders nodig had vanwege de spanning in mijn lijf en lichamelijke klachten. Zo ben ik bij Marjolein terecht gekomen voor lichaamsgerichte therapie. Marjolein ontvangt je in een veilige omgeving en heeft me geleerd om stil te staan, te voelen: uit mijn hoofd en in mijn lijf te komen. En misschien wel het belangrijkste: dat ik goed voor mezelf mag zorgen; stil mag staan, er aandacht aan mag geven en het aan te kunnen. Het was niet altijd makkelijk, maar ik ben blij dat ik dankzij Marjolein de tools heb om beter voor mezelf te zorgen. Ik kom er wel!
  Cindy, Jurist
  Vleuten I augustus 2021
 • Jon, Agile programme Manager
  Ik ben naar Marjolein toe gegaan voor het aanpakken van veel opgebouwde spanning in mijn lichaam. Zij gebruikt de laatste tijd ademsessies om bij de kern te komen van wat er aan de hand is. Het is soms hard werken, maar het maakt veel los, heeft gezorgd voor een heel aantal openbaringen en voor mij uiteindelijk minder spanning in mijn lijf. Marjolein is een heel mooi mens die je meteen op je gemak laat voelen om in alle veiligheid en op jouw tempo samen te gaan werken aan waar jouw behoefte ligt. Ik ben heel dankbaar dat ik haar tegen ben gekomen!
  Jon, Agile programme Manager
  Vleuten | mei 2021
 • Sandra, coach
  Ik kwam voor een ademsessie bij Marjolein en voelde me gelijk op mijn gemak. In een voorgesprek nam ze alle tijd voor het verkennen van mijn vraag en liet ze me goed landen in mijn eigen lijf. Ze liet me direct naar de spanning toeademen en dat hielp me in het gewaarworden van waar het op dat moment over ging. Ik vond het best spannend, wist niet goed wat ik van een ademsessie kon verwachten, maar werd gerustgesteld. Wat me opviel was de liefdevolle en zachte benadering van Marjolein. Ze heeft een fijne stem die me een gevoel van geborgenheid gaf gedurende de sessie. Ik had het gevoel dat alles er mocht zijn en vond het prachtige ervaring die nog dagenlang heeft doorgewerkt.
  Sandra, coach
  Leidsche Rijn | oktober 2020
 • Maarten, IT programmeur
  Toen ik mijn burnout kreeg ben ik begonnen met lichaamsgerichte therapie bij Marjolein. Eerst iedere week. Nu,7 maanden later, één keer per maand. Vanaf de eerste sessie voel ik me op mijn gemak bij Marjolein. Ze luistert aandachtig en heeft goed onderbouwde antwoorden op al mijn vragen (dat zijn er veel). Op de mat of de tafel brengt ze me de ene keer in de diepste ontspanning die ik ooit heb gevoeld. De andere keer laat ze me ontdekken waar ik spanning in mijn lijf opkrop, en helpt ze me die met acupressuur te verwerken en los te laten. Marjolein heeft me geleerd zelfstandig met stress om kan gaan. Ik heb leren ontspannen. Ik heb mijn zelfvertrouwen en optimisme terug gekregen. Ik voel me nu vaak beter dan ik me in jaren heb gevoeld en ik ben nog niet eens helemaal hersteld van mijn burnout. Ik kan me geen betere behandeling voor een burnout voorstellen dan het traject dat ik bij Marjolein heb gevolgd.
  Maarten, IT programmeur
  Utrecht | januari 2020
 • Anita, Consultant
  Marjolein gaf me rust in een heel onrustige fase in mijn leven. Was mezelf echt even kwijt. Daarnaast heb ik enorme steun ervaren toen er een fysieke afwijking werd geconstateerd. Er liepen toen ineens meerdere vraagstukken door elkaar welke ik met haar hulp heb kunnen benoemen en plaatsen. Meer naar mijn gevoel leren luisteren en emoties meer een plek leren geven, ze mogen er zijn. Marjolein geeft je ruimte, rust en oprecht een veilige plek om je kracht te hervinden. Ik ben heel blij dat ik haar heb 'gevonden' en kom zeker bij haar terug wanneer nodig.
  Anita, Consultant
  Utrecht | november 2019
 • Brenda, huisarts
  Marjolein is een kundige, integere therapeut; bijzonder wat ze teweeg brengt tijdens en na de behandeling. Ze werkt vanuit haar hart en vol passie, wat haar tot een mooi mens maakt.
  Brenda, huisarts
  Zeist | mei 2019
 • Tirza, Grondlegger Thai Dee
  Marjolein viel me direct in het eerste jaar al op vanwege haar grote aanleg, compassie, drive en focus. Ze was niet alleen een getalenteerd therapeut, maar wist ik direct, hier gaat ze voor. En dat deed ze, met resultaat. Ze is een van de weinige studenten die al in het tweede jaar een bloeiende praktijk had en de eerste die in het derde jaar al iemand anders aan moest nemen omdat haar praktijk zo goed liep. Een grote bevestiging van wat ik direct al wist: dit is een talent! Ik kan haar dan ook van harte aanbevelen.
  Tirza, Grondlegger Thai Dee
  Nieuwegein | mei 2019
 • Huub, Ondernemer
  Als creatief ondernemer zit mijn hoofd vaak vol met gedachtes. Tijdens een consult met Marjolein kom ik tot rust en kom ik tot mijn eigen kern, waarna ik vol energie weer aan de slag kan. Het mooie vind ik dat Marjolein me heeft laten inzien hoe je lichaam je zoveel kan vertellen over je mentale gesteldheid. Je lichaam liegt nooit en door er naar te luisteren kom ik vaak op antwoorden.
  Huub, Ondernemer
  De Meern l april 2019
 • Anja
  Ik kwam bij Marjolein in een burn-out situatie. We zijn een behandeltraject in gegaan. Ik heb geleerd te ontspannen en mijn hoofd werd lichter. Hierdoor kwam ik uit het continue denkproces. Al na drie behandelingen was ik een stuk energieker dan daarvoor. Marjolein werkt respectvol, rustig en met liefde de behandelingen door. Ik ga er zeker nog een keer terug. Topper!
  Anja
  Vleuten l februari 2019
 • Femke, Arbeidsdeskundige
  Een aantal maanden geleden ben ik de zoektocht gestart naar iemand die me zou kunnen helpen meer te leren ontspannen. Ik zit namelijk in een drukke fase van mijn leven waarbij ik de neiging heb maar door te razen, tot klachten toe. Was veel moe, regelmatig last van kortademigheid en een gevoel van onrust. In mijn zoektocht op de site van Marjolein terecht gekomen wat me meteen aansprak. Meteen de eerste afspraak was een succes; de massage was enorm ontspannend, ik had er de dagen erna nog lang een goed gevoel van. Het gesprek met Marjolein zette een aantal dingen in werking bij mezelf. Nu ben ik zo’n 7 sessies verder en heb echt een betere manier gevonden stil te staan bij mezelf en kan me beter ontspannen. Geen last meer van kortademigheid. Kortom, voor mij telkens weer een weldaad om bij Marjolein te komen en heb veel aan haar praktische adviezen die goed eigen te maken zijn.
  Femke, Arbeidsdeskundige
  Utrecht | juni 2018
 • Chantalle, Huisarts
  Ik kwam bij Marjolein toen ik net moeder was van een tweeling en toen er helaas ook nog 2 ernstige ziektegevallen in mijn familie waren. Ik was uitgeput en helemaal aan het einde van mijn latijn. Ik kon geen contact meer maken met mijn emotie’s en mezelf. En toen startte ik bij Marjolein met een therapeutisch traject. Wat heeft me dat geholpen! Door de zorg die ze geeft, de lieve woorden, haar warme handen en de goede adviezen durfde ik alles op tafel te leggen en kwam ik echt tot de kern van waar de knelpunten letterlijk en figuurlijk zaten. Na 10 sessies voelde ik me zoveel rustiger, gebalanceerder, meer ontspannen en was ik weer in contact met mijn lichaam en mijn gevoel. Ik blijf nu elke maand een keer naar haar toe gaan om de balans te houden en even een moment voor mezelf te creëren. Zoveel dank Marjolein voor alles wat je voor me gedaan hebt en nog steeds doet!
  Chantalle, Huisarts
  Utrecht | oktober 2017
 

Wat anderen zeggen over Marjolein

 • Anne, leidinggevende analytics team
  Erg fijne ervaring met Marjolein gehad. Super bijzonder wat er tijdens een sessie allemaal naar boven komt. Ik begrijp niet precies wat er gebeurde maar het voelde wel erg goed. Door de ademhalingstips heb ik uiteindelijk mijn rugpijn sterk kunnen verminderen. Aanrader om naar toe te gaan!
  Anne, leidinggevende analytics team
  Utrecht| mei 2023
 • Stefanie, Social Worker
  Magisch! Drie sessies Lichaamsgerichte therapie gehad bij Marjolein. Nu ik er zelf nog midden inzit kan ik vanuit mijn directe ervaring laten weten dat het mij nu al ver op weg heeft geholpen in mijn eigen proces/ verwerking van mama zijn de weg ernaartoe is heftig geweest en Marjolein laat mij echt voelen en ervaren wat er gebeurt bij mij, geeft hele fijne oefeningen mee en ik voel mij veilig en vertrouwd bij haar.
  Stefanie, Social Worker
  Woerden | april 2023
 • Melanie, leescoach
  Marjolein neemt echt de tijd om te onderzoeken waar de knelpunten zitten. Hele fijne ademsessies gehad.
  Melanie, leescoach
  Vleuten | april 2022
 • Maarten, informatie analist
  Afgelopen maanden een vijftal ademtherapie sessies gehad bij Marjolein. Deze sessies hebben mij enorm geholpen in het leren omgaan met moeilijke momenten, het onder controle krijgen van mijzelf op die momenten en het verminderen van de spanning in mijn lichaam. Vakvrouw die naar je luistert, de tijd neemt en je direct een goed gevoel geeft.
  Maarten, informatie analist
  Vleuten | maart 2022
 • K., advocaat
  Alhoewel ik aanvankelijk niet goed wist wat te verwachten van lichaamsgerichte therapie, heb ik bij Marjolein grote stappen gezet in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik heb alle sessies stuk voor stuk als zeer waardevol ervaren. Een cadeautje aan mijzelf. Marjolein is uiterst professioneel. In een veilige en prettige sfeer begeleidt zij je in een innerlijke proces, om van daaruit wezenlijke verandering in gang te zetten.
  K., advocaat
  Vleuten | maart 2022
 • Warda, consultant
  In 2018 kwam ik via Google de website van Puur Marjolein tegen en vond het direct passen. Ik was opgelucht na mijn eerste ervaring en zo blij dat ik de stap had gezet! Wat je op de website leest komt overeen met de praktijk. De afgelopen jaren ben ik verschillende trajecten bij Puur Marjolein aangegaan en hebben we samen gekeken wat mijn lichamelijke en emotionele klachten waren. Wat ik heel mooi vind is dat er verder gekeken wordt, namelijk waar de klachten vandaan komen. Elke keer kwam ik weer een stukje dichterbij mezelf. Ik heb geleerd om naar mijn lichaam te luisteren en goed voor mijzelf te zorgen. Ik kon echt mezelf zijn bij Marjolein. Ik vind haar vriendelijk, warm en respectvol. Ik heb mij altijd heel veilig gevoeld tijdens de behandeling, daar hecht ik namelijk heel veel waarde aan!
  Warda, consultant
  Utrecht | januari 2022
 • Cindy, Jurist
  In mijn burn-out voelde ik dat ik naast de psycholoog nog iets anders nodig had vanwege de spanning in mijn lijf en lichamelijke klachten. Zo ben ik bij Marjolein terecht gekomen voor lichaamsgerichte therapie. Marjolein ontvangt je in een veilige omgeving en heeft me geleerd om stil te staan, te voelen: uit mijn hoofd en in mijn lijf te komen. En misschien wel het belangrijkste: dat ik goed voor mezelf mag zorgen; stil mag staan, er aandacht aan mag geven en het aan te kunnen. Het was niet altijd makkelijk, maar ik ben blij dat ik dankzij Marjolein de tools heb om beter voor mezelf te zorgen. Ik kom er wel!
  Cindy, Jurist
  Vleuten I augustus 2021
 • Jon, Agile programme Manager
  Ik ben naar Marjolein toe gegaan voor het aanpakken van veel opgebouwde spanning in mijn lichaam. Zij gebruikt de laatste tijd ademsessies om bij de kern te komen van wat er aan de hand is. Het is soms hard werken, maar het maakt veel los, heeft gezorgd voor een heel aantal openbaringen en voor mij uiteindelijk minder spanning in mijn lijf. Marjolein is een heel mooi mens die je meteen op je gemak laat voelen om in alle veiligheid en op jouw tempo samen te gaan werken aan waar jouw behoefte ligt. Ik ben heel dankbaar dat ik haar tegen ben gekomen!
  Jon, Agile programme Manager
  Vleuten | mei 2021
 • Sandra, coach
  Ik kwam voor een ademsessie bij Marjolein en voelde me gelijk op mijn gemak. In een voorgesprek nam ze alle tijd voor het verkennen van mijn vraag en liet ze me goed landen in mijn eigen lijf. Ze liet me direct naar de spanning toeademen en dat hielp me in het gewaarworden van waar het op dat moment over ging. Ik vond het best spannend, wist niet goed wat ik van een ademsessie kon verwachten, maar werd gerustgesteld. Wat me opviel was de liefdevolle en zachte benadering van Marjolein. Ze heeft een fijne stem die me een gevoel van geborgenheid gaf gedurende de sessie. Ik had het gevoel dat alles er mocht zijn en vond het prachtige ervaring die nog dagenlang heeft doorgewerkt.
  Sandra, coach
  Leidsche Rijn | oktober 2020
 • Maarten, IT programmeur
  Toen ik mijn burnout kreeg ben ik begonnen met lichaamsgerichte therapie bij Marjolein. Eerst iedere week. Nu,7 maanden later, één keer per maand. Vanaf de eerste sessie voel ik me op mijn gemak bij Marjolein. Ze luistert aandachtig en heeft goed onderbouwde antwoorden op al mijn vragen (dat zijn er veel). Op de mat of de tafel brengt ze me de ene keer in de diepste ontspanning die ik ooit heb gevoeld. De andere keer laat ze me ontdekken waar ik spanning in mijn lijf opkrop, en helpt ze me die met acupressuur te verwerken en los te laten. Marjolein heeft me geleerd zelfstandig met stress om kan gaan. Ik heb leren ontspannen. Ik heb mijn zelfvertrouwen en optimisme terug gekregen. Ik voel me nu vaak beter dan ik me in jaren heb gevoeld en ik ben nog niet eens helemaal hersteld van mijn burnout. Ik kan me geen betere behandeling voor een burnout voorstellen dan het traject dat ik bij Marjolein heb gevolgd.
  Maarten, IT programmeur
  Utrecht | januari 2020
 • Anita, Consultant
  Marjolein gaf me rust in een heel onrustige fase in mijn leven. Was mezelf echt even kwijt. Daarnaast heb ik enorme steun ervaren toen er een fysieke afwijking werd geconstateerd. Er liepen toen ineens meerdere vraagstukken door elkaar welke ik met haar hulp heb kunnen benoemen en plaatsen. Meer naar mijn gevoel leren luisteren en emoties meer een plek leren geven, ze mogen er zijn. Marjolein geeft je ruimte, rust en oprecht een veilige plek om je kracht te hervinden. Ik ben heel blij dat ik haar heb 'gevonden' en kom zeker bij haar terug wanneer nodig.
  Anita, Consultant
  Utrecht | november 2019
 • Brenda, huisarts
  Marjolein is een kundige, integere therapeut; bijzonder wat ze teweeg brengt tijdens en na de behandeling. Ze werkt vanuit haar hart en vol passie, wat haar tot een mooi mens maakt.
  Brenda, huisarts
  Zeist | mei 2019
 • Tirza, Grondlegger Thai Dee
  Marjolein viel me direct in het eerste jaar al op vanwege haar grote aanleg, compassie, drive en focus. Ze was niet alleen een getalenteerd therapeut, maar wist ik direct, hier gaat ze voor. En dat deed ze, met resultaat. Ze is een van de weinige studenten die al in het tweede jaar een bloeiende praktijk had en de eerste die in het derde jaar al iemand anders aan moest nemen omdat haar praktijk zo goed liep. Een grote bevestiging van wat ik direct al wist: dit is een talent! Ik kan haar dan ook van harte aanbevelen.
  Tirza, Grondlegger Thai Dee
  Nieuwegein | mei 2019
 • Huub, Ondernemer
  Als creatief ondernemer zit mijn hoofd vaak vol met gedachtes. Tijdens een consult met Marjolein kom ik tot rust en kom ik tot mijn eigen kern, waarna ik vol energie weer aan de slag kan. Het mooie vind ik dat Marjolein me heeft laten inzien hoe je lichaam je zoveel kan vertellen over je mentale gesteldheid. Je lichaam liegt nooit en door er naar te luisteren kom ik vaak op antwoorden.
  Huub, Ondernemer
  De Meern l april 2019
 • Anja
  Ik kwam bij Marjolein in een burn-out situatie. We zijn een behandeltraject in gegaan. Ik heb geleerd te ontspannen en mijn hoofd werd lichter. Hierdoor kwam ik uit het continue denkproces. Al na drie behandelingen was ik een stuk energieker dan daarvoor. Marjolein werkt respectvol, rustig en met liefde de behandelingen door. Ik ga er zeker nog een keer terug. Topper!
  Anja
  Vleuten l februari 2019
 • Femke, Arbeidsdeskundige
  Een aantal maanden geleden ben ik de zoektocht gestart naar iemand die me zou kunnen helpen meer te leren ontspannen. Ik zit namelijk in een drukke fase van mijn leven waarbij ik de neiging heb maar door te razen, tot klachten toe. Was veel moe, regelmatig last van kortademigheid en een gevoel van onrust. In mijn zoektocht op de site van Marjolein terecht gekomen wat me meteen aansprak. Meteen de eerste afspraak was een succes; de massage was enorm ontspannend, ik had er de dagen erna nog lang een goed gevoel van. Het gesprek met Marjolein zette een aantal dingen in werking bij mezelf. Nu ben ik zo’n 7 sessies verder en heb echt een betere manier gevonden stil te staan bij mezelf en kan me beter ontspannen. Geen last meer van kortademigheid. Kortom, voor mij telkens weer een weldaad om bij Marjolein te komen en heb veel aan haar praktische adviezen die goed eigen te maken zijn.
  Femke, Arbeidsdeskundige
  Utrecht | juni 2018
 • Chantalle, Huisarts
  Ik kwam bij Marjolein toen ik net moeder was van een tweeling en toen er helaas ook nog 2 ernstige ziektegevallen in mijn familie waren. Ik was uitgeput en helemaal aan het einde van mijn latijn. Ik kon geen contact meer maken met mijn emotie’s en mezelf. En toen startte ik bij Marjolein met een therapeutisch traject. Wat heeft me dat geholpen! Door de zorg die ze geeft, de lieve woorden, haar warme handen en de goede adviezen durfde ik alles op tafel te leggen en kwam ik echt tot de kern van waar de knelpunten letterlijk en figuurlijk zaten. Na 10 sessies voelde ik me zoveel rustiger, gebalanceerder, meer ontspannen en was ik weer in contact met mijn lichaam en mijn gevoel. Ik blijf nu elke maand een keer naar haar toe gaan om de balans te houden en even een moment voor mezelf te creëren. Zoveel dank Marjolein voor alles wat je voor me gedaan hebt en nog steeds doet!
  Chantalle, Huisarts
  Utrecht | oktober 2017