Over Mij

Kennismaken

Wat is Puur Marjolein?

Puur Marjolein is een praktijk in Utrecht (Vleuten) voor lichaamsgerichte therapie, coaching en Thaise yoga massage. Via deze praktijk heb ik een missie om mensen wat meer stil te laten staan. Ik geloof dat wanneer mensen stilstaan ze weer in contact kunnen komen met hun lichaam en gevoel.

Lichaamsgerichte therapie gaat over gevoelens en contact maken. De Thaise yoga massage is een belangrijk onderdeel in de lichaamsgerichte therapie.
In de Thaise yoga massage wordt de brug gelegd tussen de authentieke Thaise massage therapie en moderne westerse kennis, kunde en filosofieën. Acupressuur, oosterse meridiaan leer en westerse pathologie. Dit alles vanuit een holistische basis.

Deze combinatie is een prachtige manier om verandering in gang te brengen. Kortom, kom bij mij even uit je hoofd en in je lijf.
Natuurgeneeskundig therapeut | Thaise yoga massagedocent

2019: HBO Thaise yoga massagetherapeut, Thai Dee
2018: Erkend BATC (Paramedisch) Natuurgeneeskundig Therapeut
2018: Medische basiskennis, Con Amore
2017: Docent Thai Dee
2017: Traditional Thai Massage & Yoga cursus, Loi Kroh (Thailand)
2016: Thaise stoelmassage cursus, Thai Dee
2016: Thaise yoga massage preventief masseur, Thai Dee
2014: Mindfulness cursus

Wie ben ik?

Ik zal me even voorstellen. Ik ben Marjolein Burgers, geboren in september 1984, van origine een Brabantse maar al een aantal jaar met heel veel plezier woonachtig in (omgeving) Utrecht.

Het lichaam is een wondere wereld, daar wilde ik meer van weten. Ik volgde een vier-jarige studie tot natuurgeneeskundig therapeut. In 2017 opende ik mijn eigen praktijk in Utrecht/Vleuten.

Mijn doel is om via mijn praktijk alle mooie dingen die ik leer te delen, je wat meer bewust te maken en met mijn therapeutische massages je wat meer oprechte en liefdevolle aandacht te geven.

Hoe het allemaal begon

Door een samenloop van gebeurtenissen kwam ik in 2013 in een burn-out terecht. Even voelde ik me totaal geknakt, maar al snel realiseerde ik me dat het een kans was om mezelf verder te ontplooien. Ik leerde in deze tijd ontzettend veel over mezelf. Ik voelde heel duidelijk waar ik energie van kreeg en wat me energie kostte. Het leerde me keuzes te maken die beter bij me passen. Deze ‘break-down’ heeft me heel duidelijk op mijn huidige spoor gezet.

Als jong meisje was ik namelijk altijd al mijn familie aan het masseren. Ik wist dat ik hier mijn hart lag en daar graag iets mee wilde doen. Ik had nooit eerder het vertrouwen dat ik hier ook professioneel wat mee kon doen. Totdat ik in aanraking kwam met de opleiding tot Natuurgeneeskundig Therapeut bij Thai Dee.

Je zult nooit veel bereiken, tenzij je moedig genoeg bent om het te proberen.

Mijn eigen praktijk

Ik kreeg het vertrouwen en wist dat dit de omslag voor de toekomst voor mij zou zijn. Ik startte met de opleiding bij Thai Dee en ging mezelf hierin verder specialiseren en professionaliseren.

In 2017 sprong ik mijn droom achterna! Met als resultaat mijn eigen praktijk Puur Marjolein.

Al mijn inspiratie stop ik in mijn praktijk. Ik blijf nog steeds heel goed voelen en alles wat ik geleerd heb wil ik graag met je delen. Ik wil je graag in je kracht zetten, zorgen dat je meer rust ervaart, zelfvertrouwen en bewegingsvrijheid krijgt.

Ik richt me vooral op mensen met psychosomatische klachten, stress-gerelateerde klachten of burn-out. Ik geloof dat wanneer mensen stilstaan ze weer in contact kunnen komen met hun lichaam en gevoel. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Missie

Het doel van Puur Marjolein

We beginnen steeds meer in te zien dat ons lichaam en onze geest naast de dagelijkse inspanningen en drukte ook verlangen naar ontspanning en rust. We zijn zoekende naar een goede balans. Het is ook wetenschappelijk bewezen dat als gevolg van ons dagelijks gebruik van technologie, smartphones en internet, we minder bewegen. Dit is de reden waarom we meer vatbaar zijn voor ziektes.

Vermoeidheid, nekpijn en rugpijn zijn enkele van deze gezondheidsproblemen. Deze klachten kun je voorkomen door middel van wekelijkse of zelfs tweewekelijkse massage. Ook dit is wetenschappelijk bewezen. Mensen hebben steeds meer behoefte aan ontspanning of verbetering van de kwaliteit van leven door hun drukke bestaan. Ik wil mensen daarbij helpen.

Puur Marjolein is een praktijk waar coaching gesprekken én Thaise yoga massage worden gecombineerd. Door deze combinatie zorg ik ervoor dat het lichaam zich meer opent. Het creëert ruimte in je lijf, maar bovenal ook in je hoofd. Ik vind het elke keer weer bijzonder om te zien hoeveel goede resultaten lichaamswerk oplevert.
In mijn eigen praktijk, als docent en via mijn website wil ik mensen inspireren, stil laten staan en bij hun gevoel terug laten komen. In de huidige maatschappij is stilstaan en liefdevolle aandacht nóg belangrijker geworden. Ik geloof dat wanneer mensen stilstaan weer in contact kunnen komen met hun gevoel en lichaam. Dat ik daarbij een steentje bij kan dragen vind ik een zeer waardevolle taak. Want ik heb het voorrecht om anderen gezonder én gelukkiger te maken.

Fijn dat je de tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op mijn website en mijn verhaal te lezen. Ik hoop dat je op deze website vindt wat je zoekt en zo jezelf weer een beetje verder hebt geholpen bij een gezonder en gelukkiger leven! Natuurlijk kunnen we ook een afspraak maken.

Ik verheug me erop jou te zien.

Warme groet, Marjolein Burgers
Afspraak maken