Ervaar de diepe ontspanning van de Thaise massage

Het ontstaan van Thaise massage

Traditionele Thaise massage kent een lange geschiedenis van therapeutische genezing. Het is een vorm van lichaamswerk die al meer dan 2.500 jaar in Thailand wordt toegepast. De oorsprong ligt, verbazend genoeg, niet in Thailand, maar in India.

Door het kruispunt van vele handels- en migratiewegen in Thailand onderhielden de Thai vooral contact met China en India. Dit vind je in de Thaise cultuur terug en dus ook in de massage. Thaise yoga massage is daarom ook een combinatie van Chinese acupressuur en Indiase yoga.

Volgens Thaise mythologie wordt er gezegd dat de legendarische oprichter van de Thai Massage een dokter uit het noorden van India is, genaamd Jivaco Komarpaj. Hij is de persoonlijke geneesheer van Boeddha en grondlegger van de oosterse geneeskunst.

Jivaco wordt niet alleen gezien als de inspirator van de massagetechnieken, maar ook als de bron van de geneeskracht van kruiden en mineralen. Zijn leer is vanuit India door boeddhistische monniken mee naar Thailand genomen. Monniken gebruikten deze kennis om anderen te genezen.

Traditionele geneeskunst

Thaise massage is dus met recht één van ‘s werelds oudste geneesmethoden. De Thaise mensen zagen ziekte als onbalans in het lichaam of de geest en ze zochten hulp bij de lokale tempel. Zij werden daar behandeld met de 4 elementen van de traditionele geneeskunst: voedingsondersteuning, kruiden, spirituele ondersteuning en massage.

De massage en uitoefenen van het beroep is nu niet meer beperkt tot de tempelomgeving. De Thaise massage wordt nu overal in Thailand beoefend, in ziekenhuizen, op massagescholen, in hotels en op het strand. Deze oude massage wordt ook wel omschreven als een gift voor het lichaam, de geest (spiritueel) en het gevoel.

Het is een manier om:

Ziekte te verhinderen
Blokkades op te heffen
Flexibiliteit te verhogen

Jivaco wordt tot op de dag van vandaag gerespecteerd en geëerd door vele Thaise mensen als ‘de vader van de geneeskunde’ en genoemd in de gebeden.

Wat kan de Thaise massage van Puur Marjolein jou brengen?

Het is dé massagevorm waarbij we verschillende elementen in één massage combineren. Daarom noemen wij het Thaise yoga massage. Het is een echte investering in je gehele lichaam.

Thaise yoga massage bij praktijk Puur Marjolein in Utrecht bestaat uit een combinatie van:

 • Chinese acupressuur op de meridianen
 • Yoga strekkingen vanuit India
 • Klassieke westerse (sport)massage op de spieren, botten en gewrichten
 • Mindfulness (meditatie)

Meditatie verstilt, acupressuur en yoga zetten in beweging. Dit alles zorgt voor een positief effect voor lichaam en geest.

Voor wie?

De massage is bij uitstek geschikt voor mensen met stress-gerelateerde klachten en kan helpen tegen allerlei westerse ziektes, die vaak het gevolg zijn van ons vele zitten en een stressvol bestaan. Rug,-schouder,- en nekblessures, knieproblemen, maar ook migraine en R.S.I. zijn enkele voorbeelden hiervan. Met de Thaise massage kun je deze klachten verminderen of voorkomen.

Thaise massage vitaliseert, zorgt voor een diepe ontspanning, stimuleert je energieniveau en helpt je meer in balans te komen.

Mindfulness

Door mindfulness kom je dichterbij je gevoel, zonder erover te oordelen of er direct gevolg aan te geven. Je accepteert de situatie zoals deze is en creëert ruimte. De masseur werkt vanuit een diepe rust en met volledige aandacht. Daarmee word je uitgenodigd als cliënt hetzelfde te doen. Dit schept ruimte en daarmee kunnen veranderingen in gang worden gezet.

Holistische benadering

Persoonlijke aandacht en een holistische benadering, staan hoog in het vaandel bij de Thaise yoga massage van praktijk Puur Marjolein in Utrecht. Daarbij is aanraken met liefdevolle aandacht, oftewel Metta, een belangrijk kernpunt.

De gezondheidsvoordelen van Thaise massage

Thaise massage creëert ruimte in je lijf, maar bovenal ook in je hoofd. Dit stimuleert het zelfherstellend vermogen van je lichaam, waardoor klachten kunnen afnemen.

 • Het geeft ruimte in je spieren en gewrichten en geest
 • Helpt bij rug, nek- en schouderklachten
 • Helpt bij hoofdpijnklachten
 • Verbetert je lichaamsbewustzijn
 • Verbetert je energiebalans
 • Verbetert je afweermechanisme
 • Helpt om emotionele, mentale en fysieke spanning los te laten
 • Brengt een diepe, meditatieve ontspanning
 • Verfrist en verheldert je gedachten en emoties
 • Helpt bij slaapproblemen

Het aanraken

Een beoefenaar van de Thaise massage gebruikt handen, vingers, ellebogen, voeten en knieën om de verschillende drukpunten op het lichaam te behandelen. Verborgen blokkades kunnen via die aanraking worden opgespoord. Je kan de Thaise massage zien als het doen van yoga oefeningen, zonder dat je je er zelf voor in hoeft te spannen, waarbij je tegelijkertijd een acupressuur en massage behandeling krijgt.

Wat heb je nodig bij de massage?

Tijdens de Thaise massage is het belangrijk dat je makkelijke, ontspannende of sportkleding draagt. Omdat de massage over je kleding plaatsvindt, is het prettig dat het materiaal fijn aanvoelt en het niet te strak zit.

Tijdens de massage wordt er gewerkt op een goede ondergrond, namelijk een originele Thaise massagemat. Onze professionals stemmen de massage perfect af op jouw behoeftes en mogelijkheden.

 

Wat de Thaise massage voor jou kan betekenen?

Onze masseurs zijn opgeleid door het enige erkende opleidingsinstituut van Nederland op het gebied van Thaise yoga massage.

Dit zijn de vormen die wij bieden in de praktijk in Utrecht:

Ontspanningsmassage

De ontspanningsmassage is vooral geschikt ter preventie en vermindering van stress-gerelateerde klachten en als ultiem ontspanningsmoment.

Verschillende massagetechnieken worden gebruikt, waaronder bijvoorbeeld de elleboog techniek, acupressuur en strekkingen. Een absolute aanrader!

Na een massage voel jij je weer helderder en fitter. De perfecte manier om na stress te ontspannen!

Lees meer

Massagetherapie

Bij Puur Marjolein verzorgt Dennis de therapeutische massages. Deze massages kunnen worden vergoed door de zorgverzekeraar.

Als natuurgeneeskundig therapeut kijkt hij naar de onderliggende oorzaken van zowel fysieke als mentale klachten.

Tijdens de behandeling wordt er gewerkt met de vijf natuurgerichte principes en gekeken naar; energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en psyche.

Lees meer