Luister gratis naar onze meditaties op  

Thaise Massage

Het ontstaan van Thai massage

Traditionele Thai massage kent een lange geschiedenis van therapeutische genezing. Het is een vorm van lichaamswerk die al meer dan 2.500 jaar in Thailand wordt toegepast. De oorsprong ligt verbazend genoeg, niet in Thailand, maar in India.

Door het kruispunt van vele handels- en migratiewegen in Thailand onderhielden de Thai vooral contact met China en India. Dit vind je in de Thaise cultuur terug en dus ook in de massage. Thaise yoga massage is daarom ook een combinatie van Chinese acupressuur en Indiase yoga.

Volgens Thaise mythologie wordt er gezegd dat de legendarische oprichter van de Thai Massage een dokter uit het noorden van India is, genaamd Jivaco Komarpaj. Hij is de persoonlijke geneesheer van Boeddha en grondlegger van de oosterse geneeskunst.

Jivaco wordt niet alleen gezien als de inspirator van de massagetechnieken, maar ook als de bron van de geneeskracht van kruiden en mineralen. Zijn leer is vanuit India door boeddhistische monniken mee naar Thailand genomen. Monniken gebruikten deze kennis om anderen te genezen.

Traditionele geneeskunst

Thai massage is dus met recht één van ‘s werelds oudste geneesmethoden. De Thaise mensen zagen ziekte als onbalans in het lichaam of de geest en ze zochten hulp bij de lokale tempel. Zij werden daar behandeld met de 4 elementen van de traditionele geneeskunst: voedingsondersteuning, kruiden, spirituele ondersteuning en massage.

De massage en uitoefenen van het beroep is nu niet meer beperkt tot de tempelomgeving. De Thai massage wordt nu overal in Thailand beoefend, in ziekenhuizen, op massagescholen, in hotels en op het strand. Deze oude massage wordt ook wel omschreven als een gift voor het lichaam, de geest (spiritueel) en het gevoel.

Het is een manier om:

Ziekte te verhinderen
Blokkades op te heffen
Flexibiliteit te verhogen

Jivaco wordt tot op de dag van vandaag gerespecteerd en geëerd door vele Thaise mensen als ‘de vader van de geneeskunde’ en genoemd in de gebeden.

Wat kan de Thaise massage van Puur Marjolein jou brengen?

Wij noemen het Thaise yoga massage omdat wij verschillende elementen in één massage combineren. Het is een investering in je gehele lichaam.

Thaise yoga massage van Puur Marjolein bestaat uit een combinatie van:

 • Chinese acupressuur op de meridianen
 • Yoga strekkingen vanuit India
 • Klassieke westerse (sport)massage op de spieren, botten en gewrichten
 • Mindfulness (meditatie)

Meditatie verstilt, acupressuur en yoga zetten in beweging. Dit alles zorgt voor een positief effect voor lichaam en geest.

Voor wie?

De massage is bij uitstek geschikt voor mensen met stress-gerelateerde klachten en kan helpen tegen allerlei westerse ziektes, die vaak het gevolg zijn van ons vele zitten en een stressvol bestaan. Rug,-schouder,- en nekblessures, knieproblemen, maar ook migraine en R.S.I. zijn enkele voorbeelden hiervan. Met de Thaise yogamassage kun je deze klachten verminderen of voorkomen.

Thaise yoga massage vitaliseert, zorgt voor een diepe ontspanning, stimuleert je energieniveau en helpt je meer in balans te komen.

Mindfulness

Door Mindfulness kom je dichterbij je gevoel, zonder erover te oordelen of er direct gevolg aan te geven. Je accepteert de situatie zoals deze is en creëert ruimte. De masseur werkt vanuit een diepe rust en met volledige aandacht. Daarmee word je uitgenodigd als cliënt hetzelfde te doen. Dit schept ruimte en daarmee kunnen veranderingen in gang worden gezet.

Holistische benadering

Persoonlijke aandacht en een holistische benadering, staan hoog in het vaandel bij de Thaise yoga massage van praktijk Puur Marjolein. Daarbij is aanraken met liefdevolle aandacht, oftewel Metta, een belangrijk kernpunt.

Thaise yoga massage kun je ook combineren met Voetreflex therapie of is te boeken in een stoelmassage vorm.

De gezondheidsvoordelen van Thai massage

Thai massage creëert ruimte in je lijf, maar bovenal ook in je hoofd. Dit stimuleert het zelfherstellend vermogen van je lichaam, waardoor klachten kunnen afnemen.

 • Het geeft ruimte in je spieren en gewrichten en geest
 • Helpt bij rug, nek- en schouderklachten
 • Helpt bij hoofdpijnklachten<
 • Verbetert je lichaamsbewustzijn
 • Verbetert je energiebalans
 • Verbetert je afweermechanisme
 • Helpt om emotionele, mentale en fysieke spanning los te laten
 • Brengt een diepe, meditatieve ontspanning
 • Verfrist en verheldert je gedachten en emoties
 • Helpt bij slaapproblemen

Het aanraken

Een beoefenaar van de Thai massage gebruikt handen, vingers, ellebogen, voeten en knieën om de verschillende drukpunten op het lichaam te behandelen. Verborgen blokkades kunnen via die aanraking worden opgespoord. Je kan de Thai massage zien als het doen van yoga oefeningen, zonder dat je je er zelf voor in hoeft te spannen, waarbij je tegelijkertijd een acupressuur en massage behandeling krijgt.

Wat heb je nodig bij de massage?

Tijdens de Thai massage is het belangrijk dat je makkelijke, ontspannende of sportkleding draagt. Omdat de massage over je kleding plaatsvindt, is het prettig dat het materiaal fijn aanvoelt en het niet te strak zit.

Tijdens de massage wordt er gewerkt op een goede ondergrond, namelijk een originele Thaise massagemat. Onze professionals stemmen de massage perfect af op jouw behoeftes en mogelijkheden.

Ontspanningsmassage

De professionele masseurs van Puur Marjolein geven je een ontspannende Thaise yoga massage behandeling ter preventie en vermindering van stress gerelateerde klachten.

Zij hebben allemaal de éénjarige opleiding afgerond en zijn in staat je een heerlijke ontspanningsmassage te geven die goed is voor lichaam en geest.

De ontspanningsmassage is heerlijk als je het druk hebt of erg gespannen bent. Verschillende massagetechnieken worden gebruikt waaronder bijvoorbeeld de elleboog techniek. Een absolute aanrader! Na een massage voel jij je weer meer helder en fit. De perfecte manier om bij stress te ontspannen!

Wat kun je van de massage verwachten?

De ontspannende Thaise yoga massage heeft een pijnverminderde werking, een stimulerende of juist rustgevende invloed op ons meridiaansysteem en positieve invloed op de spanning van spieren en organen.

Door het masseren van het lichaam verdwijnen spierspanningen en neemt de energie toe. Na de massage voel jij je weer fris en ontspannen.

Voor wie is het geschikt?

De massage is voor iedereen geschikt die op zoek is naar ontspanning en een heerlijk verwenmoment. Gewoon doen als je om jezelf geeft!

  Deze knop brengt je bij het formulier, waarmee je direct een afspraak kunt maken.

Therapeutische Thaise yoga massage

Bij Puur Marjolein verzorgt Dennis de therapeutische massages.

Hij is natuurgeneeskundig therapeut. Als natuurgeneeskundig therapeut kijkt hij naar de onderliggende oorzaken van zowel fysieke als mentale klachten.

Tijdens de behandeling wordt er gewerkt met de vijf natuurgerichte principes en gekeken naar; energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en psyche.

Wat kun je van de massage verwachten?

Bij deze therapeutische massage worden klachten behandeld. Denk hierbij aan nek-, schouder-, of rugklachten maar ook stress-gerelateerde klachten die lichamelijk tot uiting komen zoals bijvoorbeeld spierspanning, hoofdpijn of buikpijn. Door de combinatie van gesprekken én massage wordt ervoor gezorgd dat het lichaam zich meer opent. Het creëert ruimte in je lijf, maar bovenal ook in je hoofd. Het stimuleert het zelfherstellend vermogen van je lichaam, waardoor klachten kunnen afnemen.

Een effect bij deze vorm van massage is een psychische en lichamelijke ontspanning. Veel mensen voelen zich na deze massage licht en herboren. Dit komt omdat de gevormde afvalstoffen worden afgevoerd en hierdoor wordt (spier)pijn zoveel mogelijk opgeruimd. Dit zorgt voor een herstel van de harmonie tussen lichaam en geest.

Voor wie is deze therapeutische massage geschikt?

De massage is bij uitstek geschikt voor mensen met stress-gerelateerde klachten en kan helpen tegen allerlei westerse ziektes, die vaak het gevolg zijn van ons vele zitten en een stressvol bestaan. Rug,-schouder,- en nekblessures, knieproblemen, maar ook migraine en R.S.I. zijn enkele voorbeelden hiervan.
Afspraak maken