Thaise Yoga Massage

Het ontstaan van Thaise yoga massage

Traditionele Thaise massage kent een lange geschiedenis van therapeutische genezing. Het is een vorm van lichaamswerk die al meer dan 2.500 jaar in Thailand wordt toegepast. De oorsprong ligt verbazend genoeg, niet in Thailand, maar in India.

Door het kruispunt van vele handels- en migratiewegen in Thailand onderhielden de Thai vooral contact met China en India. Dit vind je in de Thaise cultuur terug en dus ook in de massage. Thaise yoga massage is daarom ook een combinatie van Chinese acupressuur en Indiase yoga.

Volgens Thaise mythologie wordt er gezegd dat de legendarische oprichter van de Thai Yoga Massage een dokter uit het noorden van India is, genaamd Jivaco Komarpaj. Hij is de persoonlijke geneesheer van Boeddha en grondlegger van de oosterse geneeskunst.

Jivaco wordt niet alleen gezien als de inspirator van de massagetechnieken, maar ook als de bron van de geneeskracht van kruiden en mineralen. Zijn leer is vanuit India door boeddhistische monniken mee naar Thailand genomen. Monniken gebruikten deze kennis om anderen te genezen.

Traditionele geneeskunst

Thaise yoga masage is dus met recht één van ‘s werelds oudste geneesmethoden. De Thaise mensen zagen ziekte als onbalans in het lichaam of de geest en ze zochten hulp bij de lokale tempel. Zij werden daar behandeld met de 4 elementen van de traditionele geneeskunst: voedingsondersteuning, kruiden, spirituele ondersteuning en massage.

De massage en uitoefenen van het beroep is nu niet meer beperkt tot de tempelomgeving. De Thaise massage wordt nu overal in Thailand beoefend, in ziekenhuizen, op massagescholen, in hotels en op het strand. Deze oude massage wordt ook wel omschreven als een gift voor het lichaam, de geest (spiritueel) en het gevoel.

Het is een manier om:

Ziekte te verhinderen
Blokkades op te heffen
Flexibiliteit te verhogen

Jivaco wordt tot op de dag van vandaag gerespecteerd en geëerd door vele Thaise mensen als ‘de vader van de geneeskunde’ en genoemd in de gebeden.

Wat kan een Thaise yoga massage jouw brengen?

De Thaise yoga massage is een investering in je gehele lichaam. Je botten en gewrichten worden sterker, spieren worden soepel gemaakt, je zenuwbanen (oftewel energiebanen) geactiveerd en jijzelf wordt daardoor meer in balans gebracht.

Thaise yoga massage bestaat uit een combinatie van:

 • Chinese acupressuur op de meridianen
 • Yoga strekkingen vanuit India
 • Klassieke westerse (sport)massage op de spieren, botten en gewrichten
 • Mindfulness (meditatie)
Meditatie verstilt, acupressuur en yoga zetten in beweging. Dit alles zorgt voor een positief effect voor lichaam en geest.

Voor wie?

Thaise yoga massage is bedoeld als preventieve en therapeutische massage.

De massage is bij uitstek geschikt voor mensen met stress-gerelateerde en kan helpen tegen allerlei westerse ziektes, die vaak het gevolg zijn van ons vele zitten en een stressvol bestaan. Rug,-schouder,- en nekblessures, knieproblemen, maar ook migraine en R.S.I. zijn enkele voorbeelden hiervan. Met de Thaise yogamassage kun je deze klachten verminderen of voorkomen.

Thaise yoga massage vitaliseert, zorgt voor een diepe ontspanning, stimuleert je energieniveau en helpt je meer in balans te komen. Daarom is het ook een massage met enorm veel gezondheidsvoordelen.

De gezondheidsvoordelen

Thaise yoga massage creëert ruimte in je lijf, maar bovenal ook in je hoofd. Dit stimuleert het zelfherstellend vermogen van je lichaam, waardoor klachten kunnen afnemen.

 • Yoga massage geeft ruimte in je spieren en gewrichten en geest
 • Helpt bij rug, nek- en schouderklachten
 • Helpt bij hoofdpijnklachten<
 • Verbetert je lichaamsbewustzijn
 • Verbetert je energiebalans
 • Verbetert je afweermechanisme
 • Helpt om emotionele, mentale en fysieke spanning los te laten
 • Brengt een diepe, meditatieve ontspanning
 • Verfrist en verheldert je gedachten en emoties
 • Helpt bij slaapproblemen

Het aanraken

Persoonlijke aandacht en een holistische benadering, staan hoog in het vaandel bij de Thaise yoga massage. Daarbij is aanraken met liefdevolle aandacht, oftewel Metta, een belangrijk kernpunt.

Een beoefenaar van de Thaise massage gebruikt handen, vingers, ellebogen, voeten en knieën om de verschillende drukpunten op het lichaam te behandelen. Verborgen blokkades kunnen via die aanraking worden opgespoord. Je kan de Thaise massage zien als het doen van yoga oefeningen, zonder dat je je er zelf voor in hoeft te spannen, waarbij je tegelijkertijd een acupressuur en massage behandeling krijgt.

Mindfulness

Mindfulness, oftewel aandachtstraining, is een mooie tool voor iedereen in het dagelijks leven. Eigenlijk is dit het tegenovergestelde van een leven op de automatische piloot.

Door Mindfulness kom je dichterbij je gevoel, zonder erover te oordelen of er direct gevolg aan te geven. Je accepteert de situatie zoals deze is en creëert ruimte.
Meditatietechnieken vergroten ook het effect van de massagebehandeling. De masseur werkt vanuit een diepe rust en met volledige aandacht. Daarmee word je uitgenodigd als cliënt hetzelfde te doen. Er mag tijdens de gehele behandeling zijn wat er is. Dit schept ruimte en kan daarmee veranderingen in gang zetten en daarmee een eerste stap naar genezing.

Wat heb je nodig bij de massage?

Tijdens de Thaise yoga massage is het belangrijk dat je makkelijke, ontspannende of sportkleding draagt. Omdat de massage over je kleding plaatsvindt, is het prettig dat het materiaal fijn aanvoelt en het niet te strak zit.

Tijdens de massage zal de bloeddruk dalen, waardoor je het wat kouder kunt krijgen. Zorg er dus voor dat je daar op gekleed bent. Denk aan een lange broek en een shirt met lange mouwen.

Verder zijn er in de praktijk van Puur Marjolein voldoende dekentjes, hangt er een fijne geur en staat er rustgevende muziek aan die bijdraagt bij een algehele ontspanning.

Tijdens de massage wordt er gewerkt op een goede ondergrond, namelijk een originele Thaise massagemat. Puur Marjolein stemt de massage perfect af op jouw behoeftes en mogelijkheden.
Afspraak maken