Wat is voetreflex therapie?

Je voeten zijn de spiegels van je ziel. Ze vertellen je ontzettend veel over je gehele lichaam. Tijdens voetreflex therapie ga je allereerst in een warm voetenbad en daarna worden je onderbenen en voeten gemasseerd.

Aangeraakt worden bij de voeten is ontzettend aardend, het haalt je letterlijk meer uit je hoofd. Daarom werkt deze therapie ook ontzettend goed voor mensen met hoge mate van stress of een burn-out. Voetreflex therapie wordt door veel zorgverzekeraars vergoed als therapie binnen de alternatieve geneeswijze.

Deze vorm van therapie is al duizenden jaren oud en is een effectieve natuurgeneeskundige therapie. Op de voeten worden allerlei zones gemasseerd, zogenaamde orgaan zones. Door deze zone te masseren wordt er iets in gang gezet bij dit orgaan. Blokkades worden opgeheven en afvalstoffen afgevoerd. Het zelfgenezend vermogen wordt hierdoor geactiveerd en daarmee de energiedoorstroming gestimuleerd.

Wat kan het voor jou betekenen?

Met voetreflex therapie raak je het gehele lichaam aan via de voeten. Daarom kunnen er ook veel klachten mee aangepakt worden;

  • Ademhalingsklachten
  • Spier- en gewrichtsklachten
  • Hoofdpijn
  • Aanhoudende vermoeidheid
  • Ook helpt het bij het verminderen van hoge mate van stressklachten of een burn-out
Het gehele lichaam en geest worden tot rust gebracht bij een voetreflex behandeling. Na afloop voel jij je heerlijk opgeladen en ontspannen.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Als natuurgeneeskundig therapeut kijk ik naar de onderliggende oorzaken van zowel fysieke als mentale klachten. Door middel van gesprekken, voetreflex behandeling en bij een uitbreiding ook een behandeling van meridianen en acupunctuurpunten op het gehele lichaam. De basis van de behandelingen ligt voornamelijk in de Oosterse geneeswijze.

We bespreken in ons eerste consult jouw hulpvraag en maken duidelijk wat daarin jouw hoofddoel is. Daarnaast bespreken we na iedere behandeling kort de inzichten die tijdens de behandeling naar voren zijn gekomen.

De duur van voetreflex therapie is afhankelijk van de klacht. Gemiddeld duurt een behandeling 10 tot 12 sessies en is de therapie meestal op wekelijkse of twee-wekelijkse basis. Hierbij is er een keuze uit een consult van 30 minuten tot anderhalf uur wanneer je de behandeling combineerd.

We doen het samen

Een behandeling is altijd een vorm van samenwerking. Je hebt gekozen om aan jezelf te werken, dus dat betekent dan ook dat je actief meewerkt. Naast het werk wat we doen tijdens de behandeling zelf, geef ik je ook oefeningen mee naar huis. Zo kan je ook buiten de behandeling om je eigen proces ondersteunen.

Voetreflex therapie kun je ook combineren met Lichaamsgerichte therapie en Thaise yoga massage.

Zorgvergoeding

Puur Marjolein is geregistreerd bij de CAT: beroeps- en belangenorganisatie voor complementaire PLATO-therapeuten. Mijn behandeling valt onder Natuurgeneeskunde (alternatieve geneeswijzen).

Vaak wordt deze therapie door de zorgverzekeraar (gedeeltelijk) vergoed. De behandeling gaat niet ten koste van het eigen risico. Een verwijsbrief van de huisarts is niet noodzakelijk.

Ben jij nieuwsgierig geworden?

Ik begeleid je graag bij je proces om weer te aarden en in je lichaam te komen.

Een afspraak maken kan gemakkelijk via mijn online agenda.

  Deze knop brengt je bij het formulier, waarmee je direct een afspraak kunt maken.