Hoe ziet een therapeutische behandeling eruit?

Bij de eerste afspraak start ik met een intake gesprek (anamnese). Bij de start kies je dus ook altijd voor de behandeling 'eerste consult/intake'. Uiteraard kan jij tijdens dit consult ook vragen aan mij stellen over de behandeling en voelen of het voor jou prettig voelt. We krijgen in deze sessie samen de verwachtingen helder.

Bij de eerste afspraak praten we wat meer en is de behandeltijd wat korter dan bij de vervolgafspraken. Ik knip daarom mijn intake op in de eerste twee behandelingen. Zodat er ruim voldoende tijd verblijft, al vanaf de eerste sessie, om direct met het lichaam aan de slag te gaan.
De praktijk bevindt zich in het gebouw 'Zorgpoort' op de eerste verdieping. Dit gebouw beschikt over een lift zodat het ook goed toegankelijk is voor minder valide mensen. Op de eerste verdieping wacht je in de wachtkamer. Ik haal je daar op de afgesproken tijd op.
De praktijk is goed bereikbaar met openbaar vervoer en er kan gratis geparkeerd worden op twee parkeerlocaties in de directe omgeving. In de afspraakbevestiging ontvang je een routebeschrijving.
Tijdens de behandelingen hou je je kleding aan. Het fijnste is om makkelijk zittende kleding te dragen waarin je goed kan bewegen.

Wanneer wij samen meerdere behandelingen aangaan, of een therapeutisch behandeltraject, hanteer ik normaliter een vaste werkwijze, waarin deze 7 stappen worden doorlopen.
 • 1. Formulier invullen

  Wanneer je bij mij voor het eerst een afspraak hebt gemaakt, stuur ik je een intakeformulier en toestemmingsformulier per e-mail toe. Het is de bedoeling om deze uiterlijk 1 dag voordat het eerste gesprek plaatsvindt, in te vullen en terug te sturen.
 • 2. Intake gesprek

  Tijdens het eerste en tweede consult brengen we samen jouw situatie in kaart en leer ik graag de persoon achter de klachten kennen. Hierbij maak ik gebruik van het vooraf ingevulde intakeformulier en een uitgebreide anamnese.
 • 3. Lichaamswerk

  Al vanaf de eerste sessie gaan we direct aan de slag met het lichaam. De eerste behandeling is vaak een meer algemene behandeling om het lichaam te laten wennen aan deze nieuwe vorm van lichaamswerk. Plus daarnaast om het lichaam tot rust te laten komen. In deze behandeling maken we de keuze voor de beste vervolgbehandelingen en gaan we daarna verder de diepte in.
 • 4. Behandelplan

  Bij lichaamsgerichte therapie en ademcoaching wordt uitgegaan van een holistische benadering. Dat betekent dat het lichaam de gehele persoon symboliseert, waarbij lichaam en geest één geheel vormen. Daarom gaan we werken aan de 5 natuurgerichte principes; energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en levenskunst. We stellen samen het plan op om aan jouw doelen en hulpvraag te gaan werken. Hierbij gaan we niet alleen uit van werken tijdens de sessie, je ontvangt ook gedragsmatige en lichaamsgerichte oefeningen voor thuis.
 • 5. Betaling

  Aan het einde van de eerste afspraak bespreken we of je een strippenkaart wenst (waarbij je 5 of 10% korting ontvangt) of losse betalingen verricht. Ik stuur je dan de factuur per e-mail toe. Betaling dient te geschieden binnen 7 dagen per bankoverschrijving. Vaak kunnen mijn behandelingen door de zorgverzekeraar (gedeeltelijk) worden vergoed. Vergoedingen vallen onder natuurgeneeskundig consult, code 24005 of 24009 .
 • 6. Vervolgbehandelingen

  Voor een duurzaam effect zijn meerdere behandelingen nodig. Wanneer je wilt werken aan een klacht adviseer ik om (zeker in het begin) binnen 1 tot 2 weken een vervolgbehandeling in te plannen. Wanneer je preventief iets aan je gezondheid wilt doen, dan raad ik 4 tot 6 weken aan.
 • 7. Klachten?

  Ben je niet tevreden of heb je een klacht over mijn werkwijze of behandeling? Laat het mij dan weten via het contactformulier. Samen proberen we er uit te komen. Indien dat niet lukt, kun je terecht bij het collectieve klacht- en tuchtreglement van de beroepsvereniging waar ik bij ben aangesloten, genaamd CAT. Mijn klacht- en tuchtrecht nummer is 1807.2422.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Wanneer je een klacht wil laten behandelen dan is een serie van behandelingen benodigd. Hiervoor kunnen wij samen een strippenkaart of therapeutisch behandeltraject ingaan van 5 of 10 sessies.

Deze unieke werkwijze zorgt voor een dieper inzicht op fysiek, energetisch, geestelijk en spiritueel niveau. Hiervoor heb ik de vierjarige natuurgeneeskundige beroepsopleiding en medische basiskennis gevolgd en afgerond.
Voor dit behandeltraject maak ik een behandelplan waarbij ik een inschatting maak van het aantal behandelsessies en type behandelingen dat nodig is in jouw situatie.

Na drie keer evalueren we of de behandeling effect heeft of dat deze bijgesteld dient te worden. Daarin streef ik er uiteraard naar dat je zo snel mogelijk weer zonder begeleiding verder kunt.